Shakira are mari probleme cu fiscul din Spania. Vedeta de muzică pop a fost acuzată marți oficial că nu a plătit impozite de 6,7 milioane de euro, bani pe care trebuie să îi dea statului. Procurorii spanioli au acuzat-o că nu a plătit impozit pe veniturile ei din 2018. Se presupune că Shakira a folosit o companie offshore, cu un sediu într-un paradis fiscal, pentru a evita plata taxei. Ea a fost anunțată cu privire la acuzații în Miami, unde locuiește acum.

Vedeta mai are un proces pe rol. Solista urmează să fie judecată la Barcelona, pe douăzeci noiembrie, într-un dosar separat, care vizează declarațiile fiscale din anii 2012-2014. În acest caz, procurorii susțin că ea nu a plătit 14,5 milioane de euro drept impozit.

Ce pedeapsă ar fi putut să primească artista?

În cadrul primului proces pe care Shakira îl are cu statul spaniol, vedeta internațională ar fi putut primi o pedeapsă de 8 ani și 2 luni de închisoare, pe lângă amenda în

valoare de 23,8 milioane de euro, pe care a cerut-o procurorul la acea vreme.

În ciuda acuzațiilor care i s-au adus pe parcursul timpului de către statul spaniol, artista le-a negat de fiecare dată. Vedeta a justificat în fața procurorilor faptul că, pentru că între anii 2012 și 2014 a locuit în Bahamas, acolo ar fi trebuit să achite taxele, nu în Spania.

Cel mai recent, Shakira a pledat nevinovată în luna iulie a anului trecut, atunci când a refuzat să ajungă la o înțelegere cu procurorii de caz. 

Citește și: Shakira, cuprinsă de panică în timpul unui videoclip. Vedeta a trecut printr-o experiență foarte neplăcută: „Lucrurile care li se întâmplă chiar și sirenelor”

De asemenea, avocații cântăreței au precizat faptul că solista și-a achitat la timp toate taxele pe care le datora statului, împreună cu dobânda aferentă.