Simona Halep își joacă ultima șansă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Marea noastră campioană a făcut apel după ce a fost suspendată și speră la o reducere a pedepsei de patru ani pe care a primit-o. Dragoș Suciu, jurnalistul care i-a comentat multe victorii importante în carieră, ne ajută să înțelegem care ar putea fi viitorul pentru Simona Halep.

Fostul lider mondial și dubla campioană în turneele de Grand Slem, după ce a ridicat trofeul la Roland Garros și Wimbledon, a atacat sentința primită și speră să răstoarne suspendarea de

patru ani pe care a primit-o.

„Sunt multe situații anterioare și este foarte greu de spus care sunt șansele Simonei pentru o reducere a suspendării. Au fost situați în trecut când suspendările primite, după rejudecarea cazului la Lausanne au fost mai mari decât cele date inițial, însă de obicei acestea au fost scăzute”, a explicat Dragoș Suciu, analist sportiv.

La un control antidoping, Simona Halep  a fost depistată pozitiv la roxadustat și apoi i s-au găsit nereguli în pașaportul biologic. Suspendarea ei a început din 7 octombrie 2022, ceea ce înseamnă că și-a ispășit deja un an din pedeapsă.

„Nu cu foarte mult, nu au fost reduceri dramatice sau neapărat semnificative, însă uzanța cam asta spune. Sigur că se pot aduce probe noi, se pot aduce dovezi noi, se pot audia noi martori și vorbim despre o rejudecare a cazului de la zero”,

a mai explicat Dragoș Suciu.

În întreaga carieră, Simona Halep, acum în vârstă de 32 de ani, a cucerit 24 de titluri în circuitul mondial feminin și a câștigat în total premii de peste 40 de milioane de dolari.

„Este, până la urmă, singura și ultima șansă a Simonei în tot acest scandal, însă cel mai probabil nu vom avea parte de o decizie până undeva la mijlocul anului viitor”,

este concluzia analistului.

Decizia TAS va fi una finală și inatacabilă, cu excepția dreptului părților de a face un apel la Tribunalul Federal Elvețian pe parte civilă în termen de 30 de zile.