Simona Halep se arată șocată de verdictul suspendării din tenis, care i-ar putea spulbera cariera, dar nu se de bătută. Campioana noastră este hotărâtă să atace decizia care spune că s-a dopat.

„Chiar o sută de ani de ar fi suspendată, nu putem să recunoaștem așa ceva”, spune și tatăl Simonei.

„Sunt convinsă că într-o zi o să dovedesc că sunt nevinovată și sunt curată.

E o mare nedreptate ce se întâmplă, nu am luat niciodată dopaj și nu m-am dopat absolut niciodată. Toate analizele mele de sânge au fost negative și nu s-au găsit absolut niciodată substanțe interzise”, a spus sportiva, după ce a aflat verdictul.

Sunt cuvintele rostite de Simona Halep după anunțul suspendării. Alături de ea este întreaga comunitate de fani, dar și familia.

De altfel, tatăl Simonei a declarat că își susține fiica până în pânzele albe pentru a-și dovedi nevinovăția.

„O sută de ani să îi dea suspendare, nu putem să recunoaștem așa ceva. Că vor unii să o scoată vinovată, asta-i treaba lor. Nu se poate ca numai sportivul să fie vinovat, nu există așa ceva în lume. Noi suntem curați în fața Domnului”, a spus acesta.

Românca refuză să plece capul în fața acuzațiilor pe care le consideră nefondate și anunță că va ataca decizia. De altfel, sportiva susține că experții care i-au analizat probele și-ar fi schimbat brusc decizia atunci când au aflat că mostrele provin de la ea.

„Trebuie să ajung la TAS. O să fac apel la această decizie fără sens, din punctul meu de vedere și sper că o să iasă adevărul la iveală într-o zi și o să lupt până la capăt ca să arăt acest lucru”,

a concluzionat Simona Halep.

Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep, a sărit în apărarea campioanei: „Sunt foarte șocat”

În apărarea Simonei a sărit și antrenorul ei, Patrick Mouratoglou, care a avut o reacție vehementă în mediul online: „Sunt foarte șocat și așa am fost pe toată perioada acestui an în care Simona a fost suspendată din cauza metodelor de analiză și a reacției unei organizații care ar fi trebuit să acorde șanse egale tuturor sportivilor și să afle adevărul.”

Citește și: Simona Halep, suspendată pentru patru ani din tenis! Anunțul oficial făcut de ITIA

Unul dintre specialiștii în toxicologie din echipa Simonei, care a analizat la rândul lui probele, o susține în demersul ei de a contesta decizia.

„Suntem în plin proces de condamnare a unei femei nevinovate. Având în vedere concentrația substanței din părul ei, este imposibil ca ea să fi luat roxadustat în mod eficient.

Este o moleculă care aproape că nu există în Europa, nu există în Statele Unite și ea a fost contaminată de două ori, potrivit agenției. E irațional!”, a declarat Jean-Claude Alvarez, director al Laboratorului de Toxicologie din Garches, Franța.

Simona stă pe tușă de un an deja, de când a izbucnit scandalul de dopaj.