Au trecut aproximativ doi ani și jumătate de la moartea lui Petrică Mîțu Stoian, iar sora regretatului artist încă încearcă să scoată la iveală adevărul. Celebrul cântăreț de muzică populară a murit la scurt timp după ce a urmat terapia hiperbară, la o clinică privată. Maria Tarchilă, sora regretatului artist, a dezvăluit recent că vrea să facă tot ce îi stă în putință pentru a afla ce s-a întâmplat cu exactitatea cu fratele ei.

Citește și: Cauza morții lui Petrică Mîțu Stoian încă este un mister! Sora artistului vrea să descopere adevărul cu orice preț: „S-or fi gândit că mortul e mort și tot el e vinovat”

Sora cântărețului a mai adăugat că nu își dorește daune morale din partea clinicii private, deoarece banii nu i-ar putea aduce liniște sau fratele înapoi. În momentul de față, procesul cu clinica privată stagnează, deoarece încă există contraziceri pe tema cauzei morții.

Dosarul se află încă la procuror, însă se așteaptă părerea unui alt expert, care să analizeze tot ce s-a întâmplat. Există persoane care sunt de părere că Petrică Mîțu Stoian a murit din cauza clinicii, în timp ce alte persoane sunt de părere că a murit din cauza altor boli.

„Nu mă interesează daunele morale, ci să nu mai moară oamenii prin spitale. Nu-mi dă mie cineva despăgubiri, în proces nu am cerut nimic.

Cu ce mă folosesc eu de bani? Mi-e necaz că a murit, oricum nu se mai întoarce.

Ce să fac cu banii? Tot mort rămâne. Vreau să se facă dreptate. Cu ce mă încălzesc banii? Am nevoie de liniște”, a declarat Maria Tărchilă, exclusiv pentru Playtech Știri.

Maria Tarchilă se luptă în instanță și cu Doru Gușman, impresarul fratelui ei

Sora lui Petrică Mîțu Stoian se luptă în instanță și cu Doru Gușman, impresarul regretatului ei frate. Maria Tarchilă își dorește să transforme casa părintească într-un muzeu dedicat fratelui ei. Acest lucru nu poate fi realizat, deoarece sora artistului trebuie să treacă printr-un proces cu Doru Gușman, care refuză să înapoieze trofeele, medaliile și diplomele lui Petrică Mîțu Stoian.

„Muzeu o să facem, în casa părintească, dar, momentan, nu avem ce să expunem.

Așteptăm ca fostul lui impresar, Doru Gușman, să ne dea lucrurile lui Petrică înapoi, acelea rămase în casa lui din Craiova, adică niște costume populare și trofeele, medaliile, diplomele lui.

Refuză să ni le dea, așa că în luna mai l-am acționat în instanță, l-am dat și la Poliție. Văd că nu ne putem înțelege cu el, trebuie acum să ne facem de poveste, pe la tribunal, pentru câteva lucruri.

Casa părintească, din Mehedinți, nu este veche. Fratele meu chiar a renovat-o, înainte de a muri, a făcut-o în stil modern, însă, din păcate, n-a mai apucat să se bucure de ea.

În muzeul care îi va purta numele o să vedem cum se va intra, să vedem în primul rând cum e legislația. Momentan, nu putem întocmi actele, căci nu n-avem ce lucruri să punem. Trebuie să facem o cameră sau chiar o parte a casei, unde să intre lumea să viziteze. Acolo, sunt două case, în curte, acolo mai locuiește o nepoată, mai avem și alte neamuri”, a declarat Maria Tărchilă, pentru Playtech.ro.