Pentru prima dată în carieră, Sorana Cîrstea s-a calificat în sferturile de finală de la US Open. Românca a învins deja două mari favorite la câștigarea trofeului, iar pentru un loc în careul de ași o va întâlni pe a zecea jucătoare a lumii. Sorana Cîrstea a avut o primă săptămână de vis la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului și și-a trecut în cont patru victorii, dintre care două în fața unor jucătoare de calibru: Elena Rybakina și Belinda Bencic.

Cîrstea a mai fost în sferturile de finală ale unui turneu de mare șlem în urmă cu 14 ani, la Roland Garros.

Citește și: Simona Halep, un an fără tenis. Campioana încă așteaptă răspunsul în cazul de dopaj în care este implicată

Până acum, Sorana și-a asigurat un cec în valoare de 420.000 de euro, iar cu punctele acumulate va urca în clasamentul mondial până pe locul 26.

Pentru un loc în semifinale, românca o va întâlni pe Karolina Muchova, numărul zece WTA.

„Mă aștept să fie greu, dar sunt foarte fericită și binecuvântată să fiu aici. O să dau totul și cred va fi un meci foarte distractiv”, a declarat Sorana Cîrstea.

Sorana Cîrstea, felicitată de jurnalistul Cristian Tudor Popescu 

În perioada în care Simona Halep este suspendată de mai bine de un an din cauza procesului de doping în care este implicată, Sorana Cîrstea

a primit numeroase mesaje de felicitare pentru performanța realizată la turneul de la New York. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a văzut pe terenurile de la US Open o altă jucătoare.

„Cea veche, Sorana 2, lovea agresiv, riscant, frumos și dacă lovitura nu intra de puțin se uita îndurerată după ea. De ce? Pentru că lovitura avea mâini și picioare bune, dar nu și o imagine mentală în spate.

Acum, în fracțiunea de secundă dinaintea impactului mingii, Soranei 1 îi fulgeră în minte filmul traiectoriei ideale. Sorana 1 are față de învingătoare încă de când intră pe teren, mai frumoasă decât a Soranei 2”, a scris Cristian Tudor Popescu.

Ce mesaj a primit Sorana Cîrstea de la iubitul ei, după victoria obținută 

Și iubitul Soranei, Ion Ion Țiriac a ținut să aplaude parcursul excelent al sportivei.

„Douăzeci și opt de ani de antrenamente, peste douăzeci și cinci de accidentări serioase, nu a avut Crăciun, zile de naștere sau Revelion. A călătorit peste un milion de kilometri, o viață presărată cu lacrimi, dureri, îndoieli, înfrângeri grele și vine un moment în călătoria ei când acest zâmbet din suflet face ca totul să merite. Ceea ce ai reușit este întârziat și pe deplin meritat”, a scris Ion Ion Țiriac pe Instagram, în miez de noapte.

Sorana are șanse la o performanță chiar și mai mare la US Open, după ce numărul unu mondial, Iga Swiatek, a fost eliminată. Dacă va cuceri marele trofeu, Cîrstea va ajunge pentru prima dată în carieră în top zece mondial.