Sute de studenți care locuiesc într-un cămin din Timișoara s-au trezit colegi de cameră cu șoareci, gândaci și ploșnițe. Administratorii clădirii au făcut curățenie și dezinsecție și apoi au permis accesul presei pentru a demonstra că imaginile apărute în spațiul public sunt exagerate. Iar eventualele probleme din trecut sunt pasate tot pe umerii studenților. Aceste imagini au fost filmate într-un cămin studențesc al Universității de Vest din Timișoara. Se poate vedea cum gândacii merg în voie pe pereți și pe lângă ușile camerelor.

Și nu e singura problemă, dar studenții se tem să vorbească deschis.

Citește și: Una vede ministrul, alta simt pacienții. Nota acordată de Alexandru Rafila sistemului de sănătate, contestată de o mulțime de români: „Te duci viu și vii mort”

„În cămin se regăsesc foarte mulți gândaci, foarte multe ploșnițe, foarte multe cazuri de ploșnițe. Șoricei și, din păcate, nu sunt cazuri singulare.

Se întâmplă regulat, vara cu șoriceii, acum cu gândacii”
, a declarat un student.

Un student ar fi ajuns la spital, după ce a fost mușcat de o ploșniță 

Unul dintre tineri ar fi ajuns la spital după ce a fost mușcat de ploșnițe. Ni s-a permis până la urmă accesul în cămin. Situația nu este negată de administrator, dar...

Nu negam că ar fi probleme, sunt ca peste tot, dar nu la dificultatea care s-au prezentat. Au fost probleme cu șoarecii, au fost renovări la restaurante și au intrat aici. Ei vin cu ele. Ploșnițele nu se dezvoltă singură, sunt transportabile de om. De prin pe haine, lenjerii, nu apar de niciunde. Rugămintea mea este dacă vin cu autocare, trenuri, stau prin hosteluri, pensiuni, când ajung la cămin să bage hainele la spălat la temperaturi ridicate”,
a declarat administratorul căminului.

Citește și: Din ce în ce mai mulți români iau calea străinătății. Peste 2 milioane de persoane s-au stabilit peste hotare în ultimii ani: „În România e cam greu”

În fața camerei, studenții par să-i dea dreptate administratorului. „ Când au fost raportate problemele, s-au luat măsuri”, a spus un student. „ Nu cred că-i vina cuiva anume, este o chestie generală.

Fiecare trebuie să aibă grijă, în principiu studenții, toată lumea trebuie sa-și facă curățenie”, a mai spus alt student.

Că e dezastru, recunoaște și angajata care se ocupă de curățenie.  De la mizeria de pe cuptoare, pe jos, băi, holuri, tomberoane absolut tot e dezastru. Dacă fiecare lasă, gândacii vin, ne vizitează... Asta le place, mizeria... și noi degeaba facem daca nu se păstrează,  a
declarat Șerban Anca, angajat curățenie. Între timp Direcția de Sănătate Publica a anunțat că va face o serie de verificări în complexul studențesc.