Superstiții românești. De fiecare dată când este o ocazie importantă, românii le oferă flori celor dragi. Fie că este vorba despre aniversări, despre anumite evenimente fericite sau, pur și simplu, pentru că au sentimente pentru anumite persoane, oamenii oferă flori pentru a le face o bucurie celor cărora vor să le aducă un zâmbet pe buze.

Bineînțeles, florile își fac apariția în viața noastră de zi și la evenimentele triste, precum decesul unei persoane, însă există anumite„reguli” distincte care spun ce număr de flori se oferă în fiecare caz.

Superstiții românești: Află câte flori trebuie să conțină un buchet pentru persoanele dragi

În general, cele care primesc flori sunt femeile, cu excepția cazurilor în care un bărbat este bolnav sau dacă a fost premiat, cazuri în care acesta este încântat și cu un buchet de flori.

Potrivit superstițiilor din țara noastră, în aceste cazuri numărul de flori pe care trebuie să îl conțină buchetul oferit trebuie să fie impar, adică 3, 5, 7, 9 și așa mai departe.

Bineînțeles, este de preferat ca numărul firelor pe care îl conține buchetul să fie cât mai mare iar florile  să fie cât mai frumoase.

Citește și: Bunica cu 12 mii de lalele

Prin urmare, tradiția spune că, atunci când dorim să felicităm pe cineva sau atunci când aceasta se căsătorește trebuie să oferim un buchet compus din 25 de flori.

Același număr se oferă și dacă o femeie a devenit mamă sau are o reușită în carieră.

Câte flori trebuie să aibă un buchet de flori care se oferă la înmormântare?

Există o altă superstiție potrivit căreia oamenii trebuie să țină cont și de numărul de flori pe care trebuie să îl conțină un buchet care este dus la cimitir, în amintirea unei persoane dragi.

Citește și: Obiceiuri românești pentru a atrage norocul în viață: De ce trebuie să atârni busuioc la ușa casei tale?

Cei care oferă flori la înmormântare trebuie să știe că este de preferat ca  buchetele  să aibă un număr par de flori, chiar dacă este vorba despre 4, 6, 8 sau 10 flori. De asemenea, și în cazul coroanelor de flori prin care sunt omagiați cei dragi se folosește un număr par de flori.

Spre deosebire de alte superstiții românești, care sunt des întâlnite și la alte popoare, acesta nu este una foarte comună în afara țării noastre și a Moldovei.