Vremea iunie 2023. Mai este foarte puțin până când vara își va intra în drepturi. Luna iunie este chiar după colț iar românii se pregătesc cu încântare de vacanțe.

Nu mai este mult până când cei mici vor intra în vacanța de vară, în timp ce adulții își vor lua concedii, pentru a petrece mult mai mult timp alături de cei dragi.

Vremea iunie 2023: Cum va arăta prima lună de vară din punct de vedere meteorologic

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru prima lună de vară. Astfel, sezonul estival îi așteaptă pe români cu temperaturi ridicate în aproape toată țara.

Potrivit specialiștilor, temperaturile maxime din luna iunie vor atinge 25 de grade de grade Celsius și, pe alocuri, chiar 28 de grade Celsius. 

Spre deosebire de luna mai, care a adus o vreme destul de variată din punct de vedere a temperaturilor înregistrate.

Citește și: Mesaj RO-ALERT în Brașov, despre prezența unui urs pe stradă! Unde a fost surprins animalul în plină zi

Prima lună de vară aduce vreme frumoasă, însorită, cu șanse reduse de precipitații. Temperaturile înregistrate vor fi normale pentru această perioadă a anului.

În ceea ce prezintă șansele de precipitații, acestea vor fi înregistrate pe arii restrânse, doar în anumite regiuni ale țării.

În ultima săptămână a lunii, se anunță șanse mai mari de precipitații în regiunile vestice și sudice ale țării noastre, în timp ce în restul României valorile vor fi normale pentru această perioadă a anului. Prin urmare, cei care vor să plece în concediu în această perioadă se vor bucura de vreme frumoasă.

Cum va fi vremea în București în luna iunie?

În Capitală, luna iunie aduce medii de 25 de grade Celsius, însă maximele de la ora prânzului pot ajunge și la 28 de grade Celsius. Pe timpul nopții, temperaturile se vor situa în medie la 18 grade Celsius.

Citește și: Cele mai frumoase destinații pentru a vedea apusurile. Locurile care îți arată cât de frumoasă este lumea înconjurătoare

În ceea ce privește umiditatea, aceasta este mult mai scăzută decât în luna mai, ceea ce reprezintă un adevărat motiv de bucurie pentru bucureșteni.