Un proiect de lege menit să pună capăt epidemiei de vaping a fost adoptat de Parlament. De acum înainte, țigările electronice și derivatele acestora vor fi interzise minorilor. Cei care vor încălca noua regulă vor fi aspru pedepsiți. 

„Magazinele, atât cele fizic, cât și cele online, nu vor mai putea să vândă țigări electronice ori produse de vapat minorilor. Nici în automate și easybox-uri nu va mai fi permisă comercializare acestor dispozitive.

Vânzătorii vor putea să ceară actul de identitate pentru a verifica vârsta celor care cumpără astfel de produse. Și curierii care livrează produse din tutun vor trebui să verifice același lucru. Țigările electronice, atât deținerea, cât și vapatul lor, vor fi interzise și în școli iar elevii care nu respectă regula vor fi pedepsiți.

Citește și: Filmulețele trucate, spaima politicienilor! Cei care postează materiale deepfake în mediul online ar putea ajunge la închisoare

În funcție de gravitatea faptei, sancțiunile ajung până la 100 de mii de lei, iar firmele riscă să fie închise în cazul unor abateri repetate. Acum, actul normativ care a trecut marți de Parlament va ajunge pe masa președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare”, a explicat Iasmina Ardelean, corespondent Kanal D.