Începutul lunii noiembrie aduce anotimpuri amestecate. Pe litoral, turiștii curajoși au făcut baie în mare, ca într-o zi de vară. În Capitală, cei care au ieșit prin parcuri s-au simțit ca într-o primăvară târzie. Între timp, cele mai înalte drumuri din România au fost închise din cauza riscului de viscol.

Este rezumatul unei zile în care parcă trei anotimpuri s-au îngrămădit. Melodia de pe plajă îi duce pe unii cu gândul la iarnă, însă realitatea e departe de anotimpul alb.

„Aici, la malul mării, sunt 21 de grade celsius cu soare și cer senin. Apa mării este în continuare destul de caldă pentru această perioadă, are în jur de 18 grade, așadar este potrivită pentru o scurtă bălăceală”, a transmis Raluca Sevastru, corespondent Kanal D.

Briza mării a completat atmosfera plăcută.

„Am zis să trecem și noi puțin să vedem nisipul și marea, că e foarte cald”, „E foarte frumos, neașteptat de cald”,

au spus turiștii.

22 de grade au fost luni în Capitală  și un cer senin, cu puțini nori de toamnă, primăvară sau vară. Pentru un bărbat, vremea din noiembrie e sinonimă cu vara.

Reporter: „Deci încă e vreme bună de sandale?”
Bucureștean: „Eu zic că da, dar nu va luați după mine.”

În schimb, la Bâlea Lac e iarnă în toată regula. Temperaturile au fost cuprinse între -3 și +3 grade iar peisajul este deja unul alb. Atât Transfăgărășanul, cât și Transalpina, cele mai înalte drumuri de la noi, au fost închise începând de luni din cauza zăpezii și a riscului de viscol.

„Anotimpul cald devine mai extins, anotimpurile acesta de tranziție primăvară, toamnă, ajung puțin să fie mai reduse, dar impactul cel mai mare este pentru perioada de iarnă, când ai o reducere mare a zilelor de iarnă propriu

zisă”, a explicat Bogdan Antonescu, expert meteo.

În primele două luni de toamnă au fost depășite mai multe recorduri termice la nivel național, iar situația s-ar putea repeta și în  noiembrie.