Deși mai este o lună până se va da startul sărbătorilor de iarnă, oltenii sunt pregătiți pentru Crăciun. La Craiova, brazii sunt împodobiți, iar ghirlandele cu globuri strălucesc de zile bune sub soare. Un singur lucru pare să nu se potrivească cu atmosfera de sărbătoare, cele 25 de grade care vestesc mai degrabă venirea verii. Suntem în centrul orașului Craiova, unde în octombrie atmosfera de sărbătoare se simte din plin.

Străzile sunt împânzite cu decorațiuni de Crăciun, în ciuda temperaturilor de afară, chiar dacă afară sunt aproape 25 de grade. Faptul că peisajul din centrul orașului contrastează cu temperaturile ca de vară o spun și localnicii.

Citește și: Vacanța de Crăciun pentru elevi începe pe 23 decembrie 2024. Câte săptămâni libere au elevii în iarnă?

„Parcă vine Paștele, nu Crăciunul.

Este o vreme frumoasă”, „Încă nu se simte spiritul sărbătorilor, dar e timp”
, au declarat localnicii. Anul acesta, Craiova va fi printre primele orașe care vor da startul târgurilor de Crăciun. Pregătirile au început aici încă din luna mai. „E un pic cam devreme totuși, la cât soare afară și ce cald e, suntem deja în tricou. Cam devreme”, „E prea din vreme, dar dacă dânșii așa consideră, cred că pe la 1 decembrie deci era suficient”,
au mai spus localnicii.

Există însă și craioveni care nu sunt deranjați de decorațiunile care împânzesc orașul. Această femeie, de exemplu, a revenit de curând din străinătate și spune că acest lucru va ajuta economia: „Trăim într-o epocă în care toate sărbătorile se împing. În UK sau în Italia deja crăciunul a început imediat de la 1 septembrie. Nu e prima primărie pe care o aud sau singura primărie care o aud că le fac de timpuriu pentru că este mai ieftin de amplasat”.

Când va avea loc târgul de Crăciun din Craiova 

Pentru ca peisajul de poveste să fie complet urmează ca în centrul orașului să fie adusă Crăiasa Zăpezii, dar și un patinoar. În plus, vor fi montate peste două milioane de beculețe. „Suntem cu pregătirile aproape de final. Avem totul organizat. De fiecare dată noi am început pregătirea ornamentelor de Crăciun pentru a fi amplasate încă de la sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie, fiindcă sunt multe ornamente, sunt multe detalii cu care trebuie să avem

grijă, trebuie făcute repetiții înainte”, a declarat Marina Andronache, purtător de cuvânt al Primăriei Craiova. Târgul de Crăciun din Craiova va avea loc de pe 17 noiembrie până pe 2 ianuarie.