Capitala uită de criză și sărăcie anul acesta de Crăciun. Primarul general, Nicușor Dan, vrea să cumpere beculețe și ornamente festive de un milion de euro, după ce în ultimii trei ani a împodobit Bucureștiul doar cu ce se mai găsea prin depozit. Nu s-a sincronizat însă cu Guvernul, care cere autorităților locale să nu mai arunce cu bani pe decorațiuni și târguri.

În ultimii trei ani, de Crăciun, Bucureștiul a fost împodobit cu aceleași trei mii de decorațiuni amplasate pe principalele bulevarde și în marile intersecții.

Primarul general, Nicușor Dan, s-a săturat însă să fie Grinch, așa că în acest an și-a propus să decoreze orașul de cinci milioane de lei, aproape de trei ori mai mult decât suma alocată anul trecut.

„Aș fi vrut să am generozitatea asta și mai devreme, numai bani n-am avut”, a precizat edilul.

O veste minunată, mult așteptată de bucureștenii care vin deja cu idei pentru împodobirea orașului.

„Multe beculețe și globulețe de toate culorile, să arate a sărbătoare și brazi”, „Multe beculețe în șir, steluțe, eu știu ce se mai pune, globuri, numai să pună. Doamne ajută!”, „Un ursuleț, un iepuraș, cum e datina și un moș, toate cu luminițe”, „Fiecare stâlp să aibă ceva, o decorațiune frumoasă”, „Toate culorile: roșu, albastru, galben, să arate cât mai bine”, sunt dorințele locuitorilor Capitalei.

Nici bradul nu trebuie să lipsească din peisaj și, dacă se poate, să fie unul la fiecare colț de stradă, propun oamenii. Musai trebuie să fie și luminițe, cât mai colorate. Primăria municipiului București vrea să închirieze, pentru o perioadă de cinci ani, aproape șase sute de decorațiuni, între care ghirlande, figurine luminoase și plase cu beculețe în valoare de trei milioane de lei și are în plan să cumpere o mie două sute de elemente decorative: șiruri de lumini, ghirlande și sute de figurine 3D.

Generozitatea primarului vine într-un moment în care Guvernul a cerut autorităților locale să nu arunce cu banii pe iluminatul festiv și târguri.

„Dacă o să apară acest act normativ, atunci o să facem ca anul trecut parteneriate, astfel încât operatorii să ia banii și să avem un târg mai sărăcuț, cum am avut”, a mai spus primarul.

Pentru târgul de Crăciun de anul acesta  Nicușor Dan alocă șapte milioane și jumătate de lei, dar speră să recupereze trei milioane de lei din spațiile pe care le va închiria.