Un tânăr român a fost arestat în Olanda, după ce a fost prins cu o oaie în portbagaj, furată de la grădina zoologică. Polițiștii cred că ar fi fost băut sau sub influența stupefiantelor. Iulia Dumitrașcu, reporter NEWSTIME, a venit cu toate detaliile despre acest caz.

Citește și: Ce teste pentru depistarea stupefiantelor fac șoferii în cazul unui accident rutier? Toți șoferii trebuie să aibă asta în vedere

„Polițiștii olandezi l-au oprit pe românul de 37 de ani întâmplător lângă o benzinărie deoarece circula haotic pe autostradă. Când au controlat autoturismul au făcut o descoperire uluitoare. În portbagaj era o oaie, iar animalul avea o crotalie la ureche, așa că agenții au reușit să afle faptul că era furat și, bineînțeles, oaia era de la o grădină zoologică din Eindhoven. Autoritățile spun că animalul este teafăr și nevătămat.

A fost dus la un adăpost și urmează să fie transferat la grădina zoologică de unde a fost furat. În ceea ce îl privește pe român, el a fost arestat și s-au prelevat probe de sânge pentru că polițiștii olandezi bănuiesc că ar fi consumat înainte să se urce la volan băuturi alcoolice sau substanțe interzise. Deocamdată acestea au fost informațiile”
, a declarat reporterul NEWSTIME.

Ce s-a întâmplat cu oaia furată de român în Olanda 

Oaia durată de românul de 37 de ani este teafără și a fost dusă la Adăpostul Regional pentru Animale din Ravenstein. Acest lucru s-a întâmplat deoarece administratorul grădinii zoologice nu era disponibil imediat, duminică dimineața, a relatat echipajul de la ambulanța pentru animale. Grădina zoologică Eigen Wijs din Eindhoven a fost informată despre situație, conform Omroep Brabant.

Nu se cunosc momentan mai multe detalii despre motivul care a stat în spatele decizie românului de a fura oaia. Un angajat al fermei a declarat pentru un post de televiziune că suspectează că ar fi vrut să sacrifice animalul, fiind singurul motiv plauzibil: „ De ce altfel ai fura un astfel de animal? Nu pentru a-l mângâia ”.