Sunt trei zile de doliu național în Spania după infernul dezlănțuit în clubul din Murcia, în care au pierit 13 tineri. Alții sunt încă de negăsit, iar autoritățile au continuat și luni căutările printre ruine. Nu se știe deocamdată dacă sunt și români printre persoanele decedate, deoarece doar trei au putut fi identificate. Ca o coincidență înfiorătoare, la fel ca în iadul de la Colectiv, respectivul club funcționa ilegal. Sunt încă mulți tineri dispăruți, iar alții s-au salvat la limită.

Citește și: Încă o persoană a murit în urma exploziei de la Crevedia. Cea de-a șasea victimă avea arsuri pe mai mult de 40% din suprafața corpului

Din imaginile care au apărut în mediul online, focul pare să fi izbucnit la parterul clădirii și s-a extins fulgerător la cele două etaje. O parte din acoperiș a fost oprit de flăcări, iar în interiorul clubului salvatorii au dat peste imagini de groază.

Trupurile celor morți zăceau grămadă carbonizat, cel mai probabil oamenii au încercat să fugă, dar s-au intoxicat cu fum și au pierit arși. Treisprezece este numărul morților în acest infern, dar pe mulți anchetatorii nu i-au putut identifica. Ministerul Afacerilor Externe din România transmite că a luat legătura cu autoritățile spaniole să vadă dacă printre cei morți sunt și români. Până la această oră nu există o astfel de informație.

Primarul Jose Ballesta a decretat trei zile de doliu 

Jose Ballesta, primarul din Murcia, a decretat trei zile de doliu în Spania.  „Suntem devastați", a declarat primarul, pentru un post de televiziune spaniol. Locuitorii orașului Murcia, care a decretat trei zile de doliu național, au fost îndemnați luni să respecte un moment de reculegere în memoria tinerilor decedați, iar o celulă de îngrijiri psihologice a fost înființată în oraș.

Incendiul a fost declanșat în jurul orei locale 06:00 într-o discotecă de pe strada Atalayas din Murcia, o zonă cu mai multe cluburi de noapte, s-a produs în interior și a fost de o gravitate extremă, potrivit primarului orașului. 

La momentul izbucnirii incendiului, un purtător de cuvânt a mărturisit că persoanele aflate în club ”erau adunate într-un spațiu foarte mic”, precum tragedia din Colectiv. Ulterior s-a aflat că discotecile din Murcia în care au murit 13 oameni într-un incendiu erau închise de către autorități de mai bine de un an de zile

pentru că nu aveau licență.