O tragedie la fel ca aceea de la Colectiv îndoliază acum o altă țară. Focul a transformat în coșmar o nuntă cu o mie de invitați din Irak. Peste 115 nuntași, inclusiv mirii, au murit în incendiu după ce tavanul cuprins de flăcări s-a prăbușit. Paginile de socializare au distribuit imagini surprinse în timp ce artificiile aprind sala unde era petrecerea.

Cel puțin 115 persoane au murit, inclusiv mirele și mireasa, și alte 200 au fost rănite în incendiul care s-a răspândit cu viteză, dar autoritățile sunt convinse că bilanțul victimelor va crește.

Nunta se desfășura la Ninive, în nordul Irakului. Incendiul a izbucnit după ce au fost aprinse focuri de artificii în timpul dansului mirilor.

Supraviețuitorii dau vina pe patronul sălii de evenimente pentru tragedia care a ucis cel puțin 100 de persoane

Exact ca în cazul Colectiv, panourile inflamabile din clădire au ajutat la răspândirea flăcărilor, provocând căderea unor părți din tavan.

În panica și busculada creată, bărbați, femeii, copiii care nu au reușit să iasă au ars de vii blocați în interior. Pompierii și salvările sosite au găsit imagini teribile. Oameni cu arsuri pe 50-60% din corp sau grav afectați de fumul inhalat, rămășițe carbonizate și fiare contorsionate. Chiar și după ore întregi au fost încă focare deschise.

Citește și: Incendiile din IOR- Accident sau mână criminală? Robert Negoiță: „Au otrăvit copacii, i-au tăiat, i-au incendiat”

Disperarea supraviețuitorilor este dincolo de orice cuvinte. Unul dintre nuntași și-a pierdut soția și fratele în incendiu iar cele două fiice sunt date dispărute. Omul dă vina pe proprietarul clădirii. În urma tragediei a fost deschisă o anchetă iar primul interogat este cel care deține sala de evenimente unde a avut loc tragedia.

Citește și: Panică într-un club din Costinești! Un tânăr a provocat un incendiu: „Mi-a trecut prin cap direct Colectivul”