1.217 persoane au ajuns la spital din cauza temperaturilor extreme din această perioadă. Valul de caniculă a făcut numeroase victime, iar specialiștii avertizează că temperaturile sunt cu mult peste normalul perioadei.

Ajunși la spital din cauza căldurii

Tot mai mulți oameni ajung la spital din cauza temperaturilor ridicate unora li se face rău chiar pe stradă. Medicii atrag atenția că în aceste zile de foc suntem predispuși la stări de amețeală, tulburări de vedere sau dureri musculare, iar meteorologii spun că toată săptămâna vom resimți temperaturile caniculare de până la

treizeci și șapte de grade la umbră. Valul de căldură extremă a făcut numeroase victime printre oamenii care au înfruntat zăpușeala.

În ultimele 24 de ore 1.217 de persoane au sunat la 112 pentru îngrijiri medicale dintre care peste opt sute de oameni au avut urgențe. Asta înseamnă că în jur de cincizeci și cinci de oameni pe oră au avut nevoie de o ambulanță. Jumătate din țară este și astăzi sub cod galben și portocaliu de caniculă cu un disconfort termic ridicat.

Citește și: VIDEO Persoanele cu handicap au fost nevoite să stea la coadă pentru reexaminare, în temperaturi ce depășeau 30 de grade

Cel mai cald este în partea de sud a țării unde temperaturile ajung și la 37 de grade celsius. Răpuși de aerul irespirabil, unii oameni au ajuns la spital. Alții au plecat de acasă cu umbrela pentru a-i mai feri de razele toride.

Cei mici sunt mult mai predispuși stărilor de rău din cauza temperaturilor ridicate. Mulți copilași au ajuns la camera de gardă după ce au prezentat stări de rău și amețeală.

Căldura se va menține și săptămâna aceasta, iar meteorologii anunță că în zonele sudice vor fi până la 37 de grade la umbră ceea ce înseamnă că real se vor resimți și mai multe. Specialiștii avertizează că temperaturile sunt cu mult peste normalul perioadei de 29 de grade.