Deși nu a negat multe dintre scenele oripilante, acesta susține că nu-și de seama dacă jocurile din stagiile de practică aveau sau nu tentă sexuală.

Alfred Bulai a oferit primele declarații, după toate acuzațiile primite de la studente

„Jucam diverse jocuri psihologice/ imaginează-ți căe în fața ta un șarpe, cum arată șarpeșe, cum reacționezi la șarpe”/ „Șarpele este un simbol falic precum și peștera în sensul organului genital feminin ambele fiind simboluri din psihanaliză.

Nu apreciez că aceste jocuri aveau o tentă psihoerotică. „De exemplu ne-a dat note fetelor,de la 1 la 10 cât de feminine suntem în ochii lui. Ne explica de ce consideră că unele din noi sunt mai feminine decât celelalte.”, au spus fostele studente.

Citește și: VIDEO Audieri în cazul abuzurilor de la SNSPA. Alfred Bulai nu este singurul acuzat

„Este posibil să fi acordat aceste note, dar au fost note de la 8 în sus. Scala este un instrument sociologic folosit alături de multe alte tipuri de scală. Am luat nota cinci și la momentul respectiv am fost fericită că am luat notă de trecere” Primele declarații ale lui Alfred Bulai sunt la fel de scandaloase ca înregistrările care îl incriminează. Deși nu a negat multe dintre scenele povestite cu lacrim în ochi de studente, acesta a găsit explicații pentru fiecare context în parte.

Fostul profesor s-a apărat în fața magistraților

„În contextul discuției despre nudism am întrebat-o de principiu dacă poate să se dezbrace complet, iar ea mi-a răspuns că nu e nicio problemă să se dezbrace/ Și- a dat tricoul jos, cred că a durat trei- patru secunde. Toată scena nu a durat mai mult de 15 secunde”, a spus Alfred Bulai.

„Aveam un sutien pe mine. Am stat două secunde. Îmi era foarte frică să mă uit în sus.” Scenele povestite în detaliu de studente ar fi avut loc atunci când studenții se aflau în practică în diferite comune din țară.

„Am vizionat materialul care circulă prin presă și arată că ăla e un program editat, sunt bucăți de material și nu-mi dau seama fiind scoase din context.”

Contestația făcută de Bulai va fi judecată de Tribunalul București, însă el nu va fi prezent în Instanță din cauza infarctului pe care l-a suferit în urmă cu câteva zil. El este internat la spitalul militar.