Parchetul a cerut arestarea pentru 30 de zile a lui Alfred Bulai. Inculpat în dosarul de hărțuire sexuală care zguduie din temelii învățământul superior românesc. Fostul profesor universitar a stat ore întregi în fața unui judecător de drepturi și libertăți. Anchetatorii i-au adus la cunoștință cele patru infracțiuni pentru care este urmărit penal.

Alfred Bulai va fi arestat preventiv pentru 30 de zile

Sociologul Alfred Bulai, fost profesor la Școala Națională de Studii Politice și Administrative a fost inculpat pentru mai multe agresiuni de natură sexuală. „Îmbrățișări, încercarea de a o săruta cu forța și atingeri cu tentă sexuală, a determinat-o să se dezbrace de tricou, în vederea obținerii satisfacției”

Procurorii investighează două infracțiuni de agresiune și două infracțiuni de folosire abuzivă în scop sexual a funcției.

Practic, sociologul este acuzat că a exercitat presiuni folosindu-se de calitatea sa de profesor. A umilit, a încercat să sărute și a constrâns o studentă să se dezbrace în fața sa. Faptele s-ar fi repetat trei ani la rând începând cu 2022 în stagiile de practică universitară desfășurate în județele Suceava și Aba, iar practicile ar fi mers și mai departe.

Citește și: VIDEO Scandalul de la SNSPA schimbă legea. 20 de sesizări au fost înregistrate la Parchet

„A pretins din partea acesteia, repetat prin sugestii sexuale conotative favoruri de natură sexuală respectiv să întrețină relații sexuale, toate aceste infracțiuni vizează aceeași persoană vătămată”

Fostul profesor este urmărit penal pentru patru infracțiuni

Pe mailul Parchetului au venit însă 20 de sesizări care vizează comportamentul fostului profesor Alfred Bulai. Oamenii legii verifică fiecare reclamație.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecători a Sectorului 1 au percheziționat apartamentul din Drumul Taberei și autoturismul lui Bulai, de unde ar fi ridicat diverse probe. Documente, înscrisuri, dar și dispozitive electronice. Vecinii care l-au văzut cum intra în mașina investigatorilor vorbesc despre el ca despre un om retras.

După ce și-a petrecut noaptea în arest, Alfred bBula a fost dus și azi la Parchet pentru noi audieri.

A refuzat și de această dată să dea orice declarație. Cel mai mare scandal din mediul academic a reunit comisia de etică a SNSPA pe 6 august. Zece denunțuri ar fi fost depuse la comisie, dintre care 9 de la foste studente. Tot atunci, Școala Națională de Studii Politice anunța că profesorului i- fost desfăcut contractul de muncă. Bulai consideră că demisia lui este ilegală și a dat în judecată facultatea.

Citește și: VIDEO Oamenii din Venezuela ai ieșit în stradă, după ce Nicolás Maduro a ieșit învingător

Având în vedere că Alfred Bulai reprezentau o autoritate în mediul academic cu responsabilități, procurorii au cerut arestarea sa preventivă pentru 30 de zile. Fostul profesor a ajuns de la audierile de la Parchet la judecătoria Sectorului 1, unde cu cătușele la mână și-a studiat dosarul. Parchetul le cere celor care au informații despre eventuale abuzuri comise de Bulai, să sesizeze poliția.