Mai exact, îmbătat de puterea de la catedră, credea că le poate cere orice studentelor, inclusiv să se dezbrace în fața lui. Și mai șocant este că acesta nu ar fi un caz izolat, iar o adevărată mișcare a studentelor care își acuză dascălii de hărțuire sexuală ia acum amploare. „Mi-a pus mâna pe fund, a început să mă pipăie.”

Sunt mărturisile care au șocat o țară întreagă, dar care au și dat curaj altora să vorbească despre experiențe asemănătoare.

Din spatele catedrei hărțuirea sexuală nu era un incident, ci mai degrabă o obișnuință în cazul profesorului Bulai, spun fostele sale studente.

Mai multe tinere vor să facă lumină în cazul lui Alfred Bulai

Ar fi doar una dintre metodele pe care profesorul Alfred Bulai le-ar fi aplicat ca să și aleagă victimele. Avea un plan bine pus la punct, spun acum studentele care povestesc îngrozite scenele la care au fost martore.

„A mai fost în exercițiu la un moment dat în care el ne dădea o listă de cuvinte, iar noi pentru săptămâna următoare, trebuia să desenăm pe o coală un punct pe mijloc care era reprezentat de noi, adică noi eram practic punctul de mijloc. A dat practic trei liste de cuvinte separat. Într-una de liste erau niște nume. și numele lui. El încerca să vadă de cine se poate apropia în funcție de cum îl poziționa față de cuvântul ăla pe el: „ Un scenariu cel puțin de film spun specialiștii care afirmă că
acest tip de agresor își alege victimele după un anumit tipar”

Citește și: VIDEO Trei fetițe s-au stins din viață, după ce un atac a avut loc la o școală de vară din Anglia. Două profesoare au salvat mai mulți copii de la deces

Sunt povești similare întâmplate la ani distanță, ceea ce înseamnă faptul că acest profesor a avut în mod foarte bine pregătit de acțiune.

A avut un tipar în care el a acționat și și-a atras victimele, victimele au un profil similar, au un profil care corespunde unor caracteristici specifice.”  De cele mai multe ori erau fete venite din provincie, cărora le-ar fi fost teamă că și-ar putea pierde în vreun fel sau altul șansa de a învăța la facultate. 

Profesorul și-a traumatizat mai mulți studenți

„Mi-am dat seama care e modul de operare acolo pentru că fetele astea două avea un numitor comun. Fete modeste cuminți, frumușele, dar timorate de oraș venite din provincie” Nu este de mirare de ce de-a lungul anilor studentele au preferat să tacă și să se ferească cum pot de agresorii cu chip de profesori. „Erau mai degrabă zvonuri, nu au venit victime la noi direct să ne spună uitați ce se întâmplă cu domnul Bulai sau cu alți profesori.

Într-adevăr existau zvonuri cum că în sălile de curs au loc discuții ce nu ar trebui să existe între cadre didactice și studenți.”

Citește și: VIDEO Profesorul Alfred Bulai a fost acuzat de hărțuire. Studenții au trecut prin clipe de coșmar

Revoltător este că ani la rând mai multe studente au încercat să schimbe codul de etică al SNSPA, în ceea ce privește hărțuirea sexuală, fără însă vreo reușită. Efectul bulgărelui de zăpadă se simte acum printre studente și foste studente. Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 spune că ar fi primit peste zece e-mailuri din partea unor tinere care vor să fie audiate în acest caz și să facă lumină, să scape de povara pe care au fost nevoite să o suporte atâția ani.