Trei fetițe au murit și cinci copii sunt în stare critică la spital, după ce un adolescent a intrat la cursurile lor de dans cu un cuțit și a făcut prăpăd. Două profesoare i-au apărat pe micuți cu propriile lor trupuri.

Trei fetițe s-au stins din viață, după ce un atac a avut loc la o școală de vară din Anglia

Două tinere profesoare de dans sunt eroinele care au salvat 16 copii nevinovați de la măcel, o organizatoare a clubului de vacanță, în vârstă de 35 de ani, care se luptă acum pentru viață pe un pat de spital, după ce s a pus în fața cuțitului atacatorului.

La fel a făcut, fără să ezite o clipă și o altă profesoară de dans rănită și ea grav.

Amândouă au încercat din răsputeri să oprească atacul în masă. Trei copii au murit, alți opt sunt răniți dintre care cinci în stare gravă. Tocmai sosiseră să-și ia fiicele acasă când a început atacul.

Adolescentul de 17 ani care a intrat înăuntru cu un cuțit a fost filmat chiar înainte. O cameră de supraveghere l-a surprins mergând de colo colo în fața ușii, avea o mască și era îmbrăcat în costum verde precum cele de protecție Covid.

Citește și: VIDEO Cine a fost, de fapt, la volan, în cazul crimei de lângă parcul Pantelimon? Mama micuților este devastată

Următorul cadru îi arată pe polițiștii gata de intervenție. Suspectul arestat deja a fost interogat de anchetatori. Intrase în clubul unde 25 de copii aveau o oră de yoga cu tematica Taylor Swift pe ușa lăsată deschisă din cauza căldurii severe.

Țipetele îngrozite ale micuților cu vârste între șase și 11 ani au alertat vecinii. Între ei, un om de afaceri cu biroul în aceeași clădire.

Două profesoare au salvat mai mulți copii de la deces

Comunitatea din South Port, un orășel liniștit de lângă Liverpool este îngrozită. Martorii povestesc cum au văzut copiii ieșind în fugă sângerând, unii prăbușindu-se în fața lor.

La auzul strigătelor vecinii au ieșit din case. Scenele de afară erau șocante.

Unul dintre martorii spune că o fată mai mare a fost înjunghiată în timp ce încerca să-i scoată pe copiii mai mici din clădire. În fața clubului unde s-a petrecut grozăvia, jucării și buchete de flori au fost aduse în semn de sprijin pentru familiile atât de încercate.

Citește și: VIDEO Tânărul de 17 ani care a ucis un băiețel de doar 9 ani a fost arestat. Prietenul său a fost lăsat în libertate

Taylor Swift a postat pe contul ei de socializare un mesaj: „ Mă gândesc încontinuu la oribilul atac de ieri din South Port. Sunt complet șocată, erau copii mici la o clasă de dans, totala mea compasiune pentru toate aceste familii.” În timp ce cazul este investigat la cel mai înalt nivel, Ministrul Britanic al afacerilor interne a venit să-și exprime compasiunea ca și premierul Keir Starmer. Deocamdată motivele care au stat la baza acestui atac fără precedent rămân necunoscute.