Se observă că nu a frânat, ba dimpotrivă, iar anchetatorii cred că ar fi încurcat pedalele. Între timp alte imagini filmate înainte de tragedie arată că la volan era individul de 19 ani care susține că și-ar fi lăsat mașina pe mâna prietenului fără permis. Băiețelul lovit a murit pe loc în impact, iar fetița este mutilată pe viață.

Cine a fost, de fapt, la volan, în cazul crimei de lângă parcul Pantelimon?

Medicii au decis în cele din urmă să-i amputeze piciorul din pricina complicațiilor. Surprinse cu fix 15 secunde înainte de teribilul impact. Fetița de șapte ani și frățiorul ei de nouă ani erau pe trotinete în parcarea din fața parcului. La un moment dat apare mașina care a împrăștiat moarte. Ar fi avut circa 40 km/h, spun surse din anchetă, iar cel de la volan ar fi apăsat accelerația în loc să frâneze.

Aici se vede momentul în care i-a spulberat pe copii și i-a izbit de mașinile parcate.

Mama lor era mai în spate, iar când aude bubuitura o ia la fugă disperată. „S-a înnorat și a căzut cerul pe noi. Un copil, un nepot în pământ pe care l-am crescut o nouă ani jumate. O nepoată care are șapte ani jumate care cu un picior fracturat. Datorită unor inconștienți care s-au jucat cu mașina și părinții lor spun că a fost o joacă”

Citește și: VIDEO Trei români și-au pierdut viața, în urma unui accident misterios. Mașina în care se aflau s-a izbit de un pom

Cu o oră înainte de nenorocire mașina groazei a fost filmată de o cameră de bord în aceeași parcare bizar e că la volan pare să fi fost tânărul de 19 ani care are permis de conducere. El era îmbrăcat în tricou alb, după cum se vede clar în imaginile care surprind fuga celor doi de la locul teribilului accident.

Cel de 17 ani arestat preventiv era negru. E povestea țesute de cei doi tineri în fața anchetatorilor, bunicul și unchiul copiilor spulberați în fața unui parc se îndoiesc că indivizii ar spune adevărul. „Evident sunt dubii legate de persoana care a condus acea mașină. Dubii mari. Punea la un moment dat că la zece metri a făcut schimbul. Oare cum putem să ne gândim că o mașină a prins în zece metri românesc un motor și cai putere puțin.

Cum a prins această mașină o viteză în zece metri să dărâme alte trei mașini, să zdrobească niște copii între ele. Asta e o întrebare pe care o las anchetatorilor.”

Anchetatorii sunt singurii care pot să deslușească misterul. Caută mai multe imagini de pe camerele de supraveghere din zonă care s-ar putea să fi surprins și momentul în care tânărul de 17 ani ar fi urcat la volan, dacă s-a întâmplat asta, așa cum e conturată ipoteza.

Tatăl teribilistului de 17 ani a avut o reacție halucinantă în fața camerelor de filmat. „ A urcat se plimbe, dumneavoastră ați fost începători? Îmi pare mie rău, îmi pare mie rău pentru treaba asta să știți. Este un copil, ne pare rău, nu am vrut să se întâmple treaba asta.”

Mama micuților este devastată

Băiețelul de nouă ani a pierit pe loc în urma impactului, iar surioara lui de șapte ani e distrusă pe viață cu toate că medicii îi reconstruiseră piciorul, după o intervenție de nouă ore, aseară târziu au fost nevoiți să i-l amputeze din pricina infecției care îi amenința și ei viața.

Lumânări și jucării de pluș, absolut toată lumea e terifiată. Oamenii din zonă spun că pericolele îi pândesc de mult, că se circulă cu viteză atât pe aleea transformată în parcare, dar mai ales pe șosea.

Citește și: VIDEO Tânărul de 17 ani care a ucis un băiețel de doar 9 ani a fost arestat. Prietenul său a fost lăsat în libertate

Limitatoare de viteză nu există în dreptul parcului, iar trecerile de pietoni nu au semafoare: „Dacă mergem în parc la locul de joacă, care relativ aproape și stăm o jumătate de oră, în jumătate de oră auzim cel puțin cinci frânări bruște și nu e vorba numai de trecea asta casta de pieton e vorba de toate cele de pietoni.” Părinții au ridicat astăzi trupul copilului de nouă ani de la medicină legală. A fost depus la o capelă din capitală iar joi va fi înmormântat.