Cazul în sine nu este însă nici pe departe terminat 20 de sesizări din partea unor foste studente au fost înregistrate la parchet. Curios este că după declanșarea scandalului un alt profesor pleacă brusc de la catedră. Scandalul de la SNSPA schimbă legea.

Sociologul Marius Pieleanu, cadrul didactic la SNSPA și-a dat demisia. După ce cazul Bulai a luat amploare, acum în spațiul public au apărut mai multe mesaje de la foste studente care îl acuză de hărțuire sexuală și pe profesorul Marius Pieleanu.

Ieri, dascălul a decis să și dea demisia. „Doamnă este o întrerupere a relațiilor de muncă, conform cu codul muncii. Atâta vă spun doar că prefer să nu implice instituția în apărarea mea corectă pentru că am folosesc dacă e cazul, repet, dacă e cazul, toate mijloacele legale pentru a mă apăra și cu o instituție în spate de care trebuie să țin cont nu mă pot mișca în libertate”

Citește și: VIDEO Produsele din magazine au ajuns ținta multor hoți. Comercianții au venit cu o metodă nouă

Profesorul neagă orice fel de acuzație: „Niciodată nu am hărțuit pe nimeni doamnă, nici bărbat, nici femeie ce Dumnezeu.” După 30 de ani cu pași mici se face lumină în sufletul generațiilor întregi de studente agresate de profesorul universitar. Vocea acestora a fost auzită acum de conducerea SNSPA care a cerut comisiei de etică să rezolve cazul Bulai.

20 de sesizări au fost înregistrate la Parchet

Cu astfel de metode ar fi reușit ani la rând Alfred Bulai să manipuleze generații de studente. Studente care acum au decis să rupă tăcerea și să facă dreptate. „Le-am oferit și adresa de mail pe care pot trimite dovezi, asta înseamnă și poze și videoclipuri și absolut orice în acest caz, în cazul Bulai, pentru comisia de etică.”

La SNSPA comisia de etică s-a întâlnit astăzi pentru prima dată de la izbucnirea scandalulu. 11 membri au analizat și discutat probe din cazul profesorului Bulai. Comisia nu a venit deocamdată cu o decizie asupra acestui caz însă până la finalizarea anchetei Alfred Bulai a fost suspendat din toate funcțiile pe care le deține.

În funcție de raportul comisiei rectorul universității va lua o decizie.

Nu am reușit să dăm de acesta, însă de cazul facultății de științe politice a venit cu lămuriri: „În mod normal un astfel de dosar s-ar rezolva probabil în trei, patru, cinci reuniuni care ar însemna o lună și jumătate de data asta vor lucra cu celeritate chiar dacă este vacanță. În cazul precedent, ceea ce a propus comisia a fost desfacerea contractului de muncă”

Citește și: VIDEO Un bazin olimpic de înot se va finaliza în anul 2025. Acesta va avea o capacitate de 1000 de spectatori

Bulgărele de acuzații a devenit din ce în ce mai mare astfel că între timp mai mulți profesori din cadrul SNPSA cer demisia profesorului Bulai printr-o petiție. Între timp la guvern premierul i-a cerut ministrului Educației să vină cu o modificare a legislației în ceea ce privește hărțuirea sexuală.Până astăzi, la Parchet au fost făcute peste 20 de sesizări în cazul profesorului Alfred Bulai.