Anchetatorii au ajuns la ei după ce una dintre victime s-a plâns că a fost bătută cu sălbăticie pe stradă de mai mulți indivizi necunoscuți. De fapt erau locotenenții clanului angajat să recupereze banii cu dobândă uriașă.

Cămătari din tată-n fiu a rezultat zeci de victime

Unii au fost amenințați că vor rămâne fără case. Vreme de cinci ani i-a mers șmecheria lui Robert Iancu, zis zabar, lider al unui temut clan de cămătar din Balotești.

Individul s-a îmbogățit de pe urma celor care îi pica în plasă. Am luat 1000 de euro și le-am dat 2500 și mai cerea încă 500 că au trecut trei zile.”

Interlopul care a înspăimântat atâta lume își implicase toată familia în afacerile murdare. Cei doi fii ai săi își racolau victimele, multe din rândul celor căzuți în patima jocurilor de noroc, iar soția liderului de clan era contabilă, ea ține evidența datoriilor, iar când se apropia scadența șase locotenenți amenințau victimele cu moartea, ba chiar le agresau ca să plătească

camăta uriașă, chiar de 100% din datorie.

Citește și: VIDEO Primele declarații ale lui Alfred Bulai! Profesorul, marginalizat de toți cei apropiați

El e Ruben, mezinul familiei, a fost săltat chiar din casa de pariuri sportive unde se angajase. Din postările lui era evident că nu salariul a fost miz. Arunca bani cu nemiluita la lăutari. Fratele lui, Alin lucra la un cazinou de pe Calea Moșilor, tocmai ca să le facă oferte de nerefuzat pierzătorilor la păcănele sau ruletă.

Până la urmă una dintre victime s-a dus la poliție. „Persoana respectivă i-a sesizat pe colegii mei din cadrul poliției oraș Otopeni cu privire la faptul că în timp ce se deplasa pe strada a fost agresată de alte persoane. Agresat fizic, motivul fiind o sumă de bani nerestituită, o datorie”.

Soția unuia dintre ei ar fi încercat să ascundă o parte din averea obținută din infracțiuni

În casa clanului de cămătari, anchetatorii au găsit o 110 mii de lei, 50 de mii de euro și jumătate de kilogram de bijuterii din aur. Potrivit unor surse din anchetă, soția lui Zabar ar fi încercat să ascundă o parte din averea obținută din infracțiuni, dar fără succes. A fost dusă la expertiză și o mașină despre care se presupune că indivizii ar fi luat-o de la cineva care n-a putut plăti camăta.

„Vorbim de zece persoane care sunt vizate în acest moment în cadrul dosarului penal. De asemenea, alte 30 de persoane vor fi aduse la audieri. Sunt persoane care au împrumutat bani de la cămătari, vorbim de sume cuprinse între 500 și 30 de mii de lei.”

Citește și: VIDEO Un laborator de substanțe interzise a fost descoperit în Maramureș. Polițiștii i-au prins în flagrant pe cei care se ocupau

În total au fost realizate 34 de percheziții domiciliare în dosarul ce vizează infracțiunile de șantaj, camătă, lovire și alte violențe. La fel ca și în cazul descinderilor din Țăndărei, a fost ridicat și elicopterul deasupra județului Ilfov.