Anchetatorii au făcut luni, 22 iulie, percheziții în apartamentul în care locuia profesorul pentru a găsi probe care să îi conducă și spre alte posibile victime. Între timp, polițiștii au în vizor un tânăr care a fost instituționalizat și care urmează să fie audiat. „ Sensibilitatea față de copiii o am pentru că există și mine o sensibilitate de copil care nu s-a stins.”

Antrenorul de genii, abuzator de copii

O sensibilitate care se ascundea în spatele său, o atrocitate, pedofilia. În cursul zilei de ieri, anchetatorii au realizat percheziții la apartamentul în care locuia Kristof Lajos. Au căutat filmări sau orice documente care i-ar putea conduce și spre alte posibile victime ale celui supranumit „antrenorul de genii”.

Există suspiciuni fondate asupra faptului că minorul de 14 ani, abuzat, nu este singurul copil de care profesorul ar fi profitat „În general un pedofil încadrat

în parafilie, pentru că așa numesc acest tip de comportament, nu face pentru prima dată acest lucru.”

Citește și: VIDEO Un cunoscut medic din Capitală și-a compromis cariera, după ce a luat șpagă de la un pacient. Ce sumă a cerut doctorul

Având atât de multe victime la îndemână e greu de crezut că face pentru prima dată, iar din informațiile deținute de anchetatori ar mai exista cel puțin o victimă.

Ar fi vorba despre un băiat instituționalizat ce ar fi fost abuzat în perioada în care era minor și ar fi fost cursant la școala înființată de Kristof. Instituția se ocupă de copii cu dublă excepționalitate, copii cu inteligență peste medie, copii proveniți din familii cu istoric de violență în familie și copii cu nevoi speciale în educație, dizabilității de învățare ADHD, ADD autism.

Peste prima fază în care câștigă încrederea, fiind antrenor de genii și copiii cu probleme speciale sigur că avea o plajă foarte mare de

unde să și racoleze victimele. De obicei, acest tip de personalitate de profil pedofilic caută victime vulnerabile, pe care poate să le manipuleze foarte ușor, se conturează a doua fază în care are loc relația sexuală și apoi a treia fază care este cea mai traumatică pentru un copil și abuzat și anume să mențină secretul, să țină secretul, să nu spună nimănui.” Acesta ar fi și motivul pentru care Kristof nu a fost niciodată prins deși DGASPC ar fi sesizat autoritățile, copilul care a căzut victimă lui Kristof nu a mărturisit niciodată atrocitățile prin
care a trecut.

Cine este, de fapt, Kristof Lajos

Acum, după dezvăluirile făcute în spațiul public el, urmează să fie reaudiat de polițiști. „În acest moment el este atât de manipulat de agresor de abuzatorul său încât ține secretul, dar este foarte dificil pentru copil la nivel psihic intern se creează niște conflicte majore” Manipularea nu era pusă în aplicare doar în cazul copilului, ci și în cel al mamei.

În momentul în care femeia a sesizat că lucrurile nu sunt în regulă și a încercat să își îndepărteze fiul de Kristos Lajos au început amenințările. „ Știai că neînțelegerile dintre doi adulți și îndepărtare a copilului de o persoană dragă este considerată maltratare psihică și că această practică poate avea consecințe grave asupra dezvoltării emoționale și psihologice ale copilului?”

Specialiștii avertizează că părinții trebuie să fie foarte atenți pe mâna cui își lasă copiii. Există și câteva semne prevestitoare în cazul persoanelor rău intenționate. „Părinții trebuie să se uite la copiii lor mai atent atunci când aceștia sunt mai puțin comunicativi, când își feresc privirea când se manifestă în diverse feluri, mai agresive”

Citește și: VIDEO Un cunoscut medic din Capitală și-a compromis cariera, după ce a luat șpagă de la un pacient. Ce sumă a cerut doctorul

Acum Kristos Lajos a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar acum anchetatorii încearcă să afle câți alți copii au mai căzut victime, dar au tăcut de frică și rușine.