Vremea extremă a făcut ravagii pe întreg continentul european. Dacă în Spania mai multe zone au fost măturate de puhoaie, iar în Franța inundații le au făcut prăpăd austrieci i-au fost luați prin surprindere de un fenomen neobișnuit locuitorii din grad au văzut cum o tornadă smulge copacii din rădăcini și ia pe sus acoperișurile mai multor case.

Ciclonul care mătură Europa vine spre noi

Un fenomen meteo neașteptat a lovit centrul orașului Graz. Localnici au văzut cum o tornadă prinde putere din senin și mătură tot în cale. Pe imagini se vede cum cerul se înnegrește, iar vârtejul spulberă mai multe gospodării. Mulți dintre cei care au asistat la spectacolul înfricoșător nu s-au abținut să nu filmeze furia naturii, iar imaginile au inundat rețelele de socializare în doar câteva minute.

Citește și: VIDEO Tinerii români ar putea deveni șoferi de la 17 ani! Care sunt condițiile?

Tornada a smuls mai multe acoperișuri, iar pompierii au fost nevoiți să răspundă la zeci de apeluri de urgență. Vremea externă a făcut pagube și în Franța acolo unde șuvoaiele s-au revărsat pe străzi și au pătruns în mai multe locuințe, iar în Germania a distrus grădini și zeci de gospodării.

Imagini apocaliptice au fost surprinse și în Spania. Vremea rea a făcut ravagii în mai multe zone în Girona.

Apele au pus stăpânire pe locuințe, iar un restaurant a fost complet măturat de puhoaie. Meteorologii spun că ciclonul care a măturat Europa va ajunge și în România.