Un bărbat în vârstă de 33 de ani i-a pus pe jar pe polițiștii de frontieră din Botoșani. Doar după o urmărire pe zăpadă și cu ajutorul focurilor de armă, oamenii legii au reușit să îl prindă pe șoferul care a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor. Anchetatorii au aflat repede care au fost motivele care l-au determinat pe bărbat să fugă. Polițiștii de frontieră au observat un autoturism suspect, dar șoferul a refuzat să oprească la semnalele oamenilor legii.

Cu ajutorul colegilor de la Poliția Botoșani s-a plecat în urmărire în încercarea de a îl prinde pe individ.

Citește și: VIDEO Fostul ofițer, care și-a amenințat vecina cu moartea, se plânge că el ar fi cel hărțuit: „Prezint un pericol public, domnilor?”

Polițiștii au încercat prin toate mijloacele să îl determine pe șofer să oprească mașina și după mai multe somații au fost nevoiți să tragă focuri de armă cu pistoalele din dotare, chiar și asupra cauciucurilor.

Ce au confiscat oamenii legii din mașina contrabandistului? 

Din cauza vitezei excesive și a drumului plin de zăpadă, șoferul a pierdut controlul mașinii și a lovit un cap de pod în localitatea Pădureni. Nici atunci nu s-a predat, a abandonat mașina și a luat-o la fugă, dar după o urmărire de mai bine de un kilometru, bărbatul a fost prins și imobilizat.

„Pentru că nu s-a supus somații legale, au efectuat două focuri de armă în plan vertical, fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale”, a declarat Răcnea Minodora, purtător de cuvânt STPF Botoșani.

Din mașina cu numere false a bărbatului de 33 de ani au fost confiscate șapte colete, ce conțineau 4.000 de pachete de țigări în valoare de 38.000 de lei, ce urmau să fie comercializate pe piața neagră din zonă.

După acest incident, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă și desfășoară activități specifice în vederea stabilirii întregii arii infracționale și tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate.