Este anchetă în Delta Dunării, după ce un copil de trei ani s-a înecat în piscina unei pensiuni, iar totul s-a întâmplat la câțiva pași de părinți. Reporterul Raluca Sevastru a spus ce au stabilit anchetatorii până acum, în cadrul jurnalului NEWSTIME.

„Tragedia a avut loc la o pensiune din Delta Dunării. Vorbim de o familie din Roman. Părinții erau pe șezlonguri lângă piscină, iar micuțul de trei ani se afla în apă, într-un colac gonflabil.

Pe imagini se vede cum băiețelul iese în obiectul care îl ținea la suprafață. Din imaginile înregistrate de camere au trecut aproximativ 50 de secunde până cineva observa că cel mic e sub apă. O femeie înoată spre el și îl duce la mal. Nu mai era conștient în acel moment. Părinții au sunat imediat la 112, iar un echipaj de prim ajutor și un elicopter SMURD au ajuns la fața locului.
Din păcate, în ciuda manevrelor de resuscitare copilul nu a mai putut fi salvat. Polițiștii din Tulcea au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în acest caz și trag un semnal de alarmă. Copiii trebuie supravegheați în zona piscinelor. În general, bazinele de mici dimensiuni nu au salvamari, iar accidentele reprezintă un risc ce trebuie luat în calcul. Deocamdată, acestea au fost informațiile”
, a declarat reporterul.