Elveția efectuează exerciții cu avioane F18 pe autostrăzi, simulând atacuri asupra aerodromurilor. Testele sunt esențiale pentru a evalua vulnerabilitățile militare ale țării.

Avioane F18 aterizează pe autostrăzile Elveției

Elveția testează aterizări și decolări cu avioane F18 pe autostrăzi pentru situația în care aerodromurile sale ar fi atacate. Exerciții le au loc pe o porțiune din autostrada care leagă Geneva de Berna și care ajunge până la Zurich.

Traficul rutier a fost oprit în intervalul în care aeronavele de luptă F18 care valorează peste o sută zece milioane de dolari fiecare au aterizat și au decolat. Guvernul a anunțat că testul este necesar deoarece toate activele forțelor aeriene elvețiene sunt concentrate pe trei aerodromuri ceea ce le face vulnerabile la sistemele inamice cu rază lungă de acțiune.

Citește și: VIDEO O avocată a fugit de la locul accidentului, după ce a lovit un motociclist în trafic. Anchetatorii suspectează că șoferița ar fi accidentat victima intenționat

Astfel de aterizări pe autostradă deși frecvente în unele state membre NATO nu au mai fost făcute din 1991 în Elveția care este o țară neutră. La finele acestei luni țara cantoanelor va găzdui un summit major menit să deschidă calea către pace în Ucraina.