Acum este loc suficient pentru șezlonguri și prosoape, dar apare o nouă problemă: ca să străbați plaja până la mare ai nevoie de ceva răbdare. Iată dovada, glasul valurilor ne cheamă, dar cât durează până ajungem lângă apă?

Citește și: Armin Nicoară și Georgiana Lobonț s-au împăcat! Cântăreață o să fie nașa copilului: „Se mai întâmplă și bune și rele”

Plajele au fost extinse cu până la 100 de metri în larg. Asta înseamnă mai mult spațiu pentru turiști, dar și un drum serios până la apă. Pornim cronometrul și vedem cât ne ia să ajungem la mare... și stop! Cronometru: timp total, 2 minute și 5 secunde. Efort mediu, dar răsplata e pe măsură. Așadar, vara aceasta veți face și plajă, și puțină mișcare.

Plajele din sud erau cunoscute până acum pentru lățimea redusă, iar marea „mai lua” câte un metru în fiecare an.

Cu lucrările de extindere, această problemă s-a rezolvat.

Experiment- 2 minute până la apă, în sudul litoralului [Sursa: Captură NEWSTIME]

„Este fabulos faptul că s-a mărit plaja. Practic, în Venus aproape nu mai era plajă deloc. În Venus și în Cap Aurora e la fel. Mai mult decât atât, faptul că acum avem plajă foarte multă dă posibilitatea hotelierilor să închirieze plajele de la Apele Române, ceea ce înseamnă că mare parte din turiști vor beneficia de plaje gratuite pe litoral.”

Cei care au pus în practică acest proiect spun că plajele ar fi dispărut în doar câțiva ani. Protecția costieră înseamnă necesitatea de a reduce eroziunea malurilor. În zonele în care nu exista niciun fel de astfel de protecție, marea rupea în permanență din faleze. Sunt niște calcule de proiectare necesare, astfel încât această protecție costieră să dureze 50 de ani.

Pentru aceasta se determină lățimea minimă a plajei.