Se pregătesc să-l înmormânteze pe băiețelul de nouă ani și în același timp pe fetiță o au la terapie intensivă cu un picior amputat. Tragedia a șocat și a revoltat o țară întreagă. Oamenii le cer autorităților să se trezească și să ia măsuri concrete. Fetița de șapte ani care a scăpat cu viață după teribilul accident, dar căreia i-a fost amputat piciorul este în continuare la terapie intensivă.

S-a trezit și este în stare stabilă, transmit medicii.

Familia băiețelului ucis de teribilist se pregătește de înmormântar

Urmează însă o perioadă extrem de grea pentru biata copilă, în care psihologii se vor chinui să o facă să accepte o realitate cruntă. În tot acest timp părinții se zbat într-un infern, mai ales că pe cel de nouă ani l-au pierdut.

Chiar și pe cei care nu au cunoscut familia îndurerată, oameni simpli au aprins lumânări și s-au rugat la locul accidentului. Revolta e până la cer, mai ales după ce toată țara l-a ascultat cu stupefacție pe tatăl teribilistului de 17 ani care i-a spulberat pe cei mici.

Citește și: VIDEO Tânărul de 17 ani care a ucis un băiețel de doar 9 ani a fost arestat. Prietenul său a fost lăsat în libertate

Între timp individul de 17 ani încearcă să scape din arestul preventiv și să fie cercetat sub control judiciar sau poate arest la domiciliu. „La acest moment avem o serie de probe în primul rând care dovedesc că autorul acestei fapte este persoana minoră, pentru că s-a pus în discuție și această chestiune fără dubiu este persoana minoră și vă rog să apreciați că acest lucru s a verificat atât de organele judiciare de cercetare penală cât și de o instanță de judecată atunci când s a dispus măsura preventivă arestului preventiv cea mai

severă măsură posibilă față de acest inculpat.”

Teribilistul își dorește libertate

Teribilistul ar putea primi la finalul procesului o pedeapsă cu privarea de libertate, însă pentru că e minor asta ar însemna internarea lui într-un centru de reeducare sau centru de detenție pentru minori. „ E mult de spus, e mult de spus, dar aș vrea să încep cu sfârșitul realitatea este că n-o să se întâmple nimic.

Au fost atâtea cazuri, în fiecare an se întâmplă, mor zeci de copii, nu se întâmplă nimic. Nu știu, ar trebui făcut ceva pentru că până la urmă un copil de 16 ani jumate, aproape 17 ani ar trebui să aibă discernământ, ar trebuie tratat exact ca un adult”

Citește și: VIDEO Țepele cu biletele la festival sunt din ce în ce mai dese. Cumpărătorii ar trebui să aibă mai multă grijă atunci când le achiziționează

Cel ce i-a dat mașina pe mână este major și va răspunde ca atare în fața legii. „ Sigur pedeapsa este șase luni-trei ani. Este una mică după părerea mea, dar există și acolo o infracțiune fără niciun fel de de dubii.” Ancheta e abia la început realitatea de pe șosele e însă îngrijorătoare și revoltătoare deopotrivă. Potrivit statisticilor, în primele șase luni ale anului peste două mii de indivizi au circulat fără permis, 11 erau minori inconștiența lor a luat 52 de vieți.