Specialiștii meteorologi avertizează că vom avea parte de fenomene extreme din ce în ce mai violente. Deja țara noastră se confruntă cu schimbări climatice dramatice: o trombă spectaculoasă s-a format pe un lac din județul Cluj, iar în Caraș Severin a avut loc o tornadă violentă. În Suceava, mai multe gospodării au fost acoperite de munți de gheață.

România afectată de fenomene meteorologice extreme

Specialiștii meteorologi ne anunță că vom avea fenomene extreme din ce în ce mai violente.

Deja țara noastră se confruntă cu schimbări climatice drastice. O trombă spectaculoasă s-a format pe un lac din județul Cluj, iar în Caraș Severin s-a produs o tornadă violentă. În Suceava mai multe gospodării au fost acoperite de munți de gheață. Imaginile rare au fost filmate pe lacul Mărtinești unde s-a format o trombă spectaculoasă.

În imagini se observă cum vaporii de apă încep să se ridice în aer după care apare vârtejul.

În câteva momente forța vântului ia o barcă și câteva saltele pe sus. Din nefericire nimeni nu a fost rănit, însă pagubele sunt însemnate. În Suceava codul roșu de furtună a adus o ploaie violentă cu grindină.

Citește și: VIDEO O tentativă de omor a fost ascunsă în spatele unui incendiu din Miami

Apa și gheața s-au scurs de pe versanți și au ajuns într-o curte unde au format munți de gheață de peste un metru înălțime.

Oamenii au publicat mai multe fotografii și filmulețe pe rețelele sociale cu mormanele din gospodărie. Vremea a făcut ravagii și în județul Caraș Severin, unde furtuna violentă s-a transformat în tornadă.

Astfel de fenomene meteorologice extreme au devenit tot mai prezente, iar specialiștii spun că trebuie să ne așteptăm și la mai rău. Vor fi din păcate mai violente de la un an la altul pentru că solul este din ce în ce mai fierbinte.

Va încălzi cu atât mai mult apa din atmosferă și poluarea duce la o creștere a acestor turbulențe. Acolo unde este poluare avem așa turbulențe. Furia naturii a fost prevestită în nordul țării de un nor de furtună înspăimântător în formă de vârtej.