Zeci de echipaje de pompieri care abia terminaseră de stins flăcările pe alte trei insule turistice au intervenit de urgență. O furtună care a început cu vânt uscat și multe fulgere a fost suficientă ca să aprindă focul în una dintre cele mai populare destinații pentru turiștii români.

Zeci de pompieri asistați de 13 autospeciale, un avion și două elicoptere au intervenit de urgență pe două fronturi în zonele împădurite, unde incendiile făceau deja ravagii și riscau să se extindă.

Fulgerele au cauzat multe incendii în Thasos

Au venit și întăriri din orașul Kavala, iar misiunea a fost dusă la bun sfârșit mai ales că furtuna de fulgere a fost urmată de ploi pe Insula Thasos. „Situația în Thasos, Grecia, s-a mai calmat, și asta datorită faptului că toată noaptea a plouat, a plouat chiar și în prima parte a dimineții, au fost cantități semnificative de apă care au căzut aici pe insulă, prin urmare vegetația nu mai este atât de uscată.”

Citește și: VIDEO Cum a ajuns războiul din Ucraina să influențeze România. Temperaturile sunt din ce în ce mai ridicate

Pentru perioada imediat următoare autoritățile se mai relaxează, rămâne de văzut ce se va întâmpla însă în continuare dacă vom avea aceste ploi periodice pe care toată lumea și le dorește, cu siguranță vor fi evitate incendiile.

Vin vești bune și din insulele Kos, Chios și Creta, mii de turiști evacuați au revenit în hoteluri, după ce incendiile au fost stinse. Pericolul însă nu a trecut în Grecia.

Zeci de echipaje de pompieri au venit de urgență

Sunt așteptate alte fenomene meteorologice neobișnuite, iar premierul Kyriakos Mitsotakis a avertizat asupra unei veri periculoase în ceea ce privește incendiile de vegetație, ca urmare a unei secete prelungite.

Din acest motiv, Guvernul de la Atena luptă mai mult să prevină și a cerut ca tot mai multe drone să survoleze zonele cu risc pentru a se interveni încă din primele ore de la declanșarea unui focar.

Citește și: VIDEO Grecia este în alertă. Temperaturile record și incendiile pun la încercare autoritățile

De asemenea, Ministerul Protecției Civile anunță că și anul acesta peste două sute de pompieri din țări ca România, Bulgaria, Malta și Moldova vor fi desfășurați pentru a suplimenta personalul

alocat misiunilor de stingere a incendiilor din iulie până în septembrie.