Nu există 1 Mai fără un grătar cu mici, iar în piețe și carmangeriei este forfotă. Meniul muncitoresc este completat de cârnați, ceafă de porc sau coaste, fără ca cineva să se mai gândească la bani. Lista este lungă, iar cei care n-au avut timp să își umple sacoșele, mai au timp și cu o zi înainte de 1 Mai.

Citește și: Urări de 1 Mai 2024: Cele mai frumoase mesaje de Ziua Muncii

După principiul „cât mai mult, ca să ajungă”, așa s-au ghidat românii la cumpărături. Pe acest domn l-am găsit în Piața Obor, alături de familie. Masa de 1 Mai trebuie să fie plină, lista de cumpărături este lungă, însă timpul scurt. Caserolele cu mici carnea tocată sau cârnații dispar rapid din vitrine, iar comercianții se așteaptă la valuri și mai mari de clienți.

„Avem un număr foarte mare, ținând cont că avem o clientelă foarte bună”,

a declarat un comerciant.

Ne mutăm din piață la carmangerie și aici forfota este la ea acasă, iar vânzările au explodat. „Foarte aglomerat. Weekendul ăsta a fost foarte aglomerat. Mâine ne așteptăm la un val mare. Toată lumea vrea să fie proaspăt. Față de anul trecut sunt undeva cu 5-7% mai mare pe partea de porc”, a declarat un alt comerciant.

De 1 Mai, românul uită de inflație și poftește la mititei.

„În măcelării, carnea de porc, respectiv micii și cârnații, sunt cap de listă pentru grătarul de 1 Mai. În această măcelărie, kilogramul de cârnați se vinde cu 36 de lei și 50 de bani, iar cel de mici cu 35 de lei”, a declarat reporterul NEWSTIME. Românii mănâncă aproximativ 18 milioane de mititei, adică 1500 de tone.