Înghețată, fructe scoase din frigider și apă din belșug reprezintă regimul de caniculă pentru animalele de la grădinile zoologice. Animalele primesc apă de patru ori pe zi și fac dușuri cu apă rece. Albinele ventilează stupul pentru a menține puietul în viață în timpul caniculei.

Înghețată și fructe reci pentru animalele de la grădinile zoologice

Înghețată, fructe scoase direct din frigider și apă din belșug este regimul de caniculă pe care animalele de la grădinile zoologice îl primesc în aceste zile toride.

Pentru ca răsfățul să fie complet din când în când necuvântătoare le fac și câte un duș rece. Lemurii de la grădina zoologică Oradea aproape că se ceartă pentru cea mai mare bucată de înghețată.

De când a venit canicula, domnul Toma stă mai mult prin bucătărie, unde pregătește desertul răcoros pentru animale. Taie mărunt toate fructele, le stropește cu iaurt și pune conținutul la congelator peste noapte.

De același tratament au parte și babuinii și urșii bruni.

Citește și: Rusalii 2024: Ce tradiții și obiceiuri sunt păstrate în această zi?

Pe lângă înghețată necuvântătoarele primesc și fructe proaspete reci. Toate animalele primesc apă din belșug de patru ori pe zi, iar cea din bazine este și ea schimbată la fiecare 48 de ore. Un spectacol inedit îl oferă struții sau capibara care vin să se răcorească și să se joace în balta rece.

La rândul lor vizitatorii caută răcoarea, iar copiii sunt încântați să observe animalele de aproape. Și la grădina zoologică din Arad animalele fac dușuri cu apă rece ca să treacă peste perioada toridă. Și albinele depun eforturi uriașe pe timp de caniculă. Trebuie să ventileze stupul ore în șir pentru a menține puietul în viață.