Intervenția unor polițiști din Cluj a stârnit hohote de râs, dar și revoltă în mediul online. Echipajul format dintr-un polițist și o polițistă au fost solicitați pentru a potoli un scandalagiu. Atunci când polițistul încerca să îl imobilizeze pe agresor, colega lui a pulverizat la întâmplare spray lacrimogen. În cele din urmă individul a fost încătușat, însă intervenția este acum obiectul unei anchete interne.

Momentul în care polițista decide să își ajute colegul, care se lupta cu un bărbat, a fost filmat. Fără o direcție fixă, scoate spray-ul din dotare și pulverizează substanța lacrimogenă atât spre infractor, cât și spre polițist. Prima rundă de gaze pare să nu funcționeze, așa că agenta de poliție acționează din nou. Nu intervine să își ajute colegul la imobilizare, ci doar asistă de la un metru distanță.

Imaginile surprinse de martori s-au viralizat imediat în mediul online.

Individul cu care s-au luptat oamenii legii ar fi agresat fizic mai mulți copii, iar atunci când a fost abordat de polițiști a devenit violent. În cele din urmă bărbatul a fost băgat în autospeciala de poliție, în care agenta golise tubul cu spray. Intervenția a generat o anchetă internă.

„O intervenție deficitară, de aceea am dispus verificări pe linie internă.

Concluziile acestor verificări vă vor fi prezentate la momentul oportun”, a declarat Marius Rus, șef IPJ Cluj.  

Superiorii polițistei recunosc că tânăra nu a procedat corect, dar susțin că polițistul nu ar fi fost atins de jetul lacrimogen: „S-a ajuns la folosirea forței și la imobilizarea ulterioară a suspectului. Deși pare pe filmări că a sprayat în direcția lui, la acel moment colegul s-a ferit, adică efectiv spray-ul a ajuns doar la suspect”, „Colegul nostru nu a fost afectat de jetul din spray,

a fost afectat doar suspectul.”

Bărbatul încătușat  a fost inițial reținut, iar apoi a fost dus la un spital de psihiatrie. Surse din anchetă susțin că individul ar fi dependent de stupefiante.