La București s-a discutat miercuri, 43 aprilie, viitorul Uniunii Europene. Președintele Klaus Iohannis a stat la discuții cu șeful Consiliului European și cu premierii Ungariei, Belgiei și Croației. Cu mai multe detalii despre această reuniune a venit reporterul Iasmina Ardelean.

Citește și: Klaus Iohannis vrea să fie șeful NATO! Președintele și-a anunțat deja candidatura la conducerea organizației: „Am decis să intru în competiție pentru funcția de secretar general”

„Pe agenda oficială a întâlnirii la nivel înalt se află viitorul Uniunii Europene pentru următorii cinci ani, însă această reuniune ar putea avea legătură și cu România, după ce SUA au anunțat că îl sprijină pe olandezul Mark Rutte de la șefia NATO, la care și-a anunțat candidatura și președintele Klaus Iohannis. Cel din urmă ar putea primi o funcție la nivel european. Cea mai vehiculată este președinția Consiliului European.

Funcția este ocupată în prezent de Charles Michel, care chiar în aceste momente este la masă cu Klaus Iohannis, Viktor Orban și premierii Belgiei și Croației. Însă, în urmă cu scurt timp, șeful statului a anunțat că nu se retrage din cursa pentru șefia NATO”
, a declarat reporterul NEWSTIME.