Anunț important de la Cotroceni! Klaus Iohannis intră în cursa pentru șefia NATO. Președintele spune că este nevoie de un suflu nou în această organizație, iar România merită această funcție.

„Am decis să intru în competiție pentru funcția de secretar general al NATO. Îmi asum această candidatură, în numele României, cu toată responsabilitatea”, a declarat Klaus Iohannis

„Șeful statului și-a anunțat candidatura oficială la șefia NATO marți seara. Președintele Klaus Iohannis a explicat că țara noastră a dovedit că este un pilon de stabilitate în regiune și că susține necondiționat Ucraina. De asemenea, el a condamnat din nou războiul provocat de Rusia în țara vecină. Totodată, șeful statului a spus că NATO are nevoie de o voce proaspătă din Europa de Est, care este punctul cel mai fierbinte în acest moment.

Citește și: Filmulețele trucate, spaima politicienilor! Cei care postează materiale deepfake în mediul online ar putea ajunge la închisoare

Funcția de secretar general al NATO va deveni vacantă la întâi octombrie, iar în cursă a mai intrat și premierul demisionar al Olandei, Mark Rutte. Șeful organizației se alege prin consensul statelor membre”, a transmis Iasmina Ardelean, reporter Kanal D.