Un controversat proiect de lege alarmează opinia publică. Marii iubitori de pisici românii au aflat că felinele care rătăcesc pe străzi sunt gata să aibă o soartă crudă. Pot fi prinse, duse în adăposturi și eutanasiate, așa cum se întâmplă în cazul câinilor vagabonzi. Ideea, care îi aparține unui deputat, a stârnit un adevărat val de nemulțumiri. Cu mai multe detalii despre acest subiect a venit reporterul Iasmina Ardelean, în cadurl jurnalului NEWSTIME.

Citește și: Proiect de lege: Gravidele din România scapă de cozile interminabile la analize

„Deputatul și-a retras inițiativa la doar câteva zile, după ce a depus-o, în urma controverselor stârnite. Concret, acesta propunea ca pisicile nesupravegheate să fie asimilate câinilor fără stăpân, adică acestea urmau să fie prinse, duse în adăposturi, tratate și sterilizate, așa cum se întâmplă în prezent cu câinii de pe străzi.

Însă prevederea care a stârnit o amplă controversă se referă la faptul că pisicile puteau să fie și eutanasiate în cazul în care nu erau adoptate sau sufereau de boli incurabile. În plus, inițiativa obliga proprietarii de pisici să le microcipeze astfel încât să poată fi sancționați dacă le abandonau. Acum, deputatul a renunțat la idee deocamdată, însă va lansa o dezbatere publică pe acest subiect, având în vedere că într-una din două case există cel puțin o pisică.
Deocamdată acestea au fost informațiile”
, a declarat reporterul Iasmina Ardelean.