A fost panică la grădina zoologică din Galați după ce mai mulți bivoli s-au luat la bătaie, au rupt țarcul și au evadat. Totul s-a întâmplat la doar câțiva pași de grupurile de vizitatori. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Aflați în perioada de împerechere, câțiva bivoli de la Zoo Galați s-au confruntat atât de intens încât au reușit să rupă gardul țarcului în care se aflau și au evadat.

La grădina zoologică, aproape de ei, erau și vizitatori, printre care și familii cu copii.

„Am auzit un zgomot, ne-am uitat în urmă, am văzut că erau doi bivoli care se împungeau, au rupt gardul, au ieșit din țarc. Am alergat până am ieșit din grădina zoologică. Fugi unde vezi cu ochii, numai copaci, mie îmi venea să sar unde sunt țapii, dacă se întâmpla acel lucru când eram în dreptul lor, cu copiii, cred că era tragic”,

povestește o femeie care vizita grădina zoo atunci când a evadat animalul.

Nimeni nu a fost rănit datorită îngrijitorilor care au intervenit de urgență. Totul ar fi pornit din cauza unui exemplar mai agresiv, care a fost separat de restul grupului în urmă cu câteva săptămâni.

„În această perioadă, este o perioadă de împerechere. Un mascul care este puțin mai agresiv a fost izolat, numai că soluția n-a fost cea mai bună.

Acolo ne-a stricat, ne-a rupt, ne-a spart. Am crezut că s-a mai potolit. L-am transferat din nou în țarcul cu celelalte exemplare”, a precizat Paul Lupoaie, director zoo Galați. 

Citește și: Alex s-a întors în țară și a reușit în agricultură. Totuși, drumul spre un trai decent nu a fost deloc ușor: „Mi-am promis mie să vin acasă”

Doar că bivolul-problemă a provocat haos: „A devenit mai agresiv decât era cu una dintre femele și a rupt o porțiune de gard.”

Conducerea grădinii zoologice a luat măsuri după incident: țarcurile au fost refăcute și întărite iar îngrijitorii spun că vizitatorii nu au de ce să se teamă.