Mama lui Alexei Navalnîi îl imploră pe Vladimir Putin să îi dea trupul neînsuflețit al fiului ei, pentru a îl putea îngropa creștinește. Răspunsul oficialilor ruși nu face însă altceva decât să îi înece și mai mult sufletul în lacrimi. I s-a spus că există o anchetă privind moartea dizidentului, care ar putea dura chiar și o lună, adică până după alegeri. Neoficial există și varianta ca rudele să nu îi mai vadă niciodată cadavrul.

„În spatele meu se află IK-3, „Lupul polar, închisoarea în care, în data de 16 februarie, fiul meu, Alexei Navalnîi, a murit. De cinci zile nu sunt lăsată să-l văd, nu îmi dau cadavrul, nici măcar nu îmi spun unde se află”, a declarat mama liderului opoziției ruse.

Citește și: VIDEO Iulia, soția lui Alexei Navalnîi, a făcut primele declarații! Știe de a fost ucis soțul ei: „Putin l-a ucis pe tatăl copiilor mei”

În fața închisorii din nordul îndepărtat în care Alexei Navalnîi și-a trăit ultimele clipe, mama liderului opoziției ruse cere trupul fiului său.

„Fac apel către tine, Vladimir Putin. Soluția depinde doar de tine. Lasă-mă să îmi văd fiul, într-un final. Cer ca trupul lui Alexei să îmi fie dat imediat, pentru a-l îngropa creștinește”, a mai spus mama lui Navalnîi.

Rudele iau în considerare că nu vor primi niciodată trupul lui Navalnîi

La Moscova, planurile sunt altele. Oficialii ruși au inițiat o așa zisă anchetă prin care se investighează cauzele morții dizidentului. Mamei lui Alexei i s-a transmis că va dura 14 zile, dar s-ar putea întinde pe parcursul a 30 de zile, timp în care probabil Vladimir Putin ca fi reales în funcția de președinte.

Sunt voci care spun că liderul de la Moscova nu are nevoie acum de o înmormântare a opozantului său, care s-ar putea transforma într-o manifestație de protest la adresa conducerii actuale a Rusiei. Există și varianta ca rudele contracandidatului lui Putin să nu intre niciodată în posesia cadavrului lui Alexei.

Astfel, s-ar îngropa orice dovada a unei eventuale crime. Variantă respinsă acum de purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Între timp, la Moscova, la un așa zis „zid al plângerii”, rușii vin cu flori în memoria lui Alexei Navalnăîi. Printre ele a fost găsit și un bilețel pe care scria: „Unu pentru toți. Iartă-ne”. Deși autoritățile au arestat câteva zeci de ruși care depuneau flori, totuși sunt câțiva care au curajul să își vorbească. După moartea lui Navalnîi, soția acestuia, Iulia, a promis că va continua munca lui Alexei și a arătat cu degetul spre Kremlin, unde s-ar afla adevăratul ucigaș al soțului ei.