Vladimir Putin a susținut prima sa conferință anuală de la începutul războiului din Ucraina. Timp de 4 ore, liderul de la Kremlin a răspuns întrebărilor jurnaliștilor. În sală au fost prezenți și ziariști străini, dar puțini au avut ocazia să-l deranjeze pe președintele Rusiei cu vreo întrebare mai dificilă. Cele mai multe dintre întrebările selectate au aparținut presei din Rusia și s-au referit la problemele din economia și societatea rusă.

Citește și: Terorizați de drone în prag de sărbători! În mijlocul nopții, locuitorii din județele Tulcea și Galați au fost avertizați să se adăpostească

În ciuda neajunsurilor oamenilor de rând, Putin s-a lăudat cu indicatorii economici. În tot acest timp, rușii stau cu orele la cozi pentru ouă. Penuria a lovit Rusia chiar acum, în pragul sărbătorilor. Autoritățile au introdus și o limită de 20 de ouă pentru fiecare client.

Prețul ouălor a crescut în Rusia cu peste 40 de procente în acest an, ca efect al sancțiunilor occidentale. Pentru a evita acest lucru, rușii se îngrămădesc cu sutele în fața magazinelor producătorilor locali, care vând oul mai ieftin decât supermarketurile.