Cumpărăturile de sărbători au intrat pe ultima sută de metri. Cei care nu au timp să stea printre raioane sau vor să evite aglomerația din magazine apelează și anul acesta la firmele de livrări. În marile depozite e forfotă, iar angajații pregătesc cu grijă fiecare comandă. Clienții au două opțiuni, fie își cumpără ingredientele necesare și se ocupă personal de masa în familie, fie primesc acasă mâncarea deja preparată.

Citește și: Cozonacul, mai scump decât un gram de aur! Cât trebuie să scoateți din buzunar ca să puteți pune preparatul tradițional pe masa de Paște în 2024?

Vacanța de 1 mai, combinată cu sărbătoarea Paștelui începe cu goana prin magazine. Alții sunt doar la un click distanță de cumpărăturile mult dorite. Produsele comandate au început deja să fie livrate direct la ușă.

Într-unul dintre marile depozite de lângă București e forfotă.

Ne-am pregătit bine pentru Paște, cu o ofertă foarte bună pentru sărbătorile pascale. Cu carne de miel, cozonaci, băuturi și toate cele. Este o activitate intensă la noi în depozit. Am pregătit cantități record, 7 tone de carne de miel, față de 4 tone cât am vândut anul trecut în aceeași perioadă, prețurile încep de la 34 de lei per kilogram”, Andrei

Popescu, manager general.

Câți bani scot românii din buzunare pentru comenzile online? 

Cei care nu au timp să gătească pot comanda inclusiv mâncare gata preparată. Tocmai din acest motiv și bugetul este unul pe măsură.

„Comercianții estimează că fiecare familie va aloca între 750 de lei și o 1.000 de lei pentru cumpărăturile online pentru masa de Paște.

Cei care nu au timp să gătească, pot alege dintr-o gama variată de produse gata preparate”, a declarat reporterul Diana Buzea.

Citește și: Tradiții pentru Săptămâna Mare în 2024. Descoperă cele mai cunoscute obiceiuri românești

Comenzile vin pe bandă rulantă, iar curierii sunt pregătiți să ajungă direct la clienți. Umăr la umăr cu românii, angajații străini din țările asiatice lucrează de zor pentru ca toate produsele să ajungă în timp util în casele oamenilor.

În cele mai aglomerate zile din Săptămâna Mare vor fi efectuate mai mult de 4.000 de livrări.

Și grătarele sunt pregătite deja pentru comenzi. La mare căutare vor fi micii pentru ziua de 1 mai, apoi oamenii vor începe comenzile și pentru ziua de Paște.

Bineînțeles că vedetele noastre vor fi mititeii ca în fiecare an. Avem și multe alte bunătăți pregătite pentru oaspeții noștri, cum ar fi ceafă de porc, rasol de porc și multe alte variante tot grătar pentru că el va fi specialitatea”,

a declarat un comerciant.

Și în acest caz, clienții au posibilitatea de a alege livrarea la domiciliu, pentru a savura mâncarea în propria casă alături de familie, sau vor putea să iasă în oraș, la o masă de sărbătoare.