Precum craterul din pământ, misterul străzii surpate de la Slănic Prahova se adâncește. Autoritățile au făcut mai multe măsurători, au ridicat probe, însă rezultatele se lasă așteptate până marți. Între timp, localnicii sunt îngroziți de pământul care pare în continuă mișcare. Un copac s-a prăbușit, iar un stâlp de electricitate și un brad stau să cadă.

Citește și: VIDEO Cluj-Napoca, sub stare de alertă! Camerele de supraveghere au surprins momentul în care o bucată de asfalt dispare ca prin minune

Așa arată acum craterul din Slănic Prahova, după 5 zile de când strada s-a surpat. Groapa de 60 de metri s-a adâncit cu încă 20 de centimetri, chiar dacă autoritățile au transmis că tasarea a stagnat. În crater s-a strâns apă, iar un copac s-a prăbușit. Oamenii din Slănic nu au primit deocamdată niciun răspuns, iar cei mai mulți s-au adăpostit la prieteni ori rude după ce au fost evacuați.

Autoritățile au făcut măsurători, ba chiar au luat și probe din acumularea de apă din crater.

„Copacii de pe marginea drumului au ajuns în apa din subteran. Deocamdată nu avem ce să spunem despre cauza care a produs. Sarea e aproape, infiltrații de apă”, a spus Florin Chipeșiu, consilier local și director al Salinei Slănic.

Întreaga zonă este supravegheată de jandarmi 

Tot în Slănic, pe o altă stradă, a apărut brusc apă. Unii sunt îngrijorați că ar putea avea legătură cu craterul format în oraș, alții arată cu degetul către municipalitate, care ar fi făcut lucrări de mântuială la rețeaua de gaze. Rezultatul verificărilor întârzie câteva zile.

Întreaga zonă este supravegheată de jandarmi. O parte dintre oameni au reușit să intre în casele lor pentru a mai recupera din lucruri.