Peste nouă milioane de români și-au ales primarii, președinții de consilii județene și reprezentanții în Parlamentul European într-un scrutin cu rezultate previzibile, dar și răsturnări de situație. Nicușor Dan își păstrează poziția de primar al Capitalei, în timp ce Gabriela Firea, "doamna de fier" a PSD, s-a clasat mult în urmă.

Rezultate spectaculoase la alegerile locale din România

Peste nouă milioane de români și au ales primarii, președinții de consilii județene, dar și reprezentanți în Parlamentul European.

A fost un scrutin cu rezultate previzibile, dar și cu răsturnări spectaculoase. Capitala merge tot pe mâna lui Nicușor Dan, în timp ce Gabriela Firea, supranumită doamna de fier a PSD, s-a clasat cu mult în urmă.

Și pentru mult prea încrezătorul Cristian Popescu Piedone, pălăria Capitalei s-a dovedit a fi prea mare. A prins un onorant loc trei pe podiumul alegerilor.

Citește și: 3 zodii care vor avea noroc în dragoste la sfârșitul lunii iunie 2024. Planuri mari de viitor pentru acești nativi

La sectoare rămân în funcție Robert Negoiță la Sectorul 3 mai exact, Daniel Băluță la Sectorul 4 și Ciprian Ciucu la șase, care a câștigat cu un scor zdrobitor.

Familia Piedone a câștigat totuși ceva, la Sectorul 5 vine în locul tatălui Vlad Popescu Piedone, iar la Sectorul 1, după o luptă strânsă cu Clotilde Armand câștigător este liberalul George Tuță. O schimbare de ștafetă politică vedem și la Sectorul 2, unde candidatul alianței electorale PSD- PNL fostul prefect Rareș Opincă a câștigat funcția de primar în fața lui Radu Mihaiu.