O furtună violentă cu grindină a forțat un avion să aterizeze de urgență la Viena, după ce bucățile mari de gheață au avariat cabina piloților și au decopertat botul aeronavei. În același timp, o tornadă formată în Ungaria a produs pagube semnificative, iar furtunile au ajuns în România, unde au fost emise mai multe coduri roșii de vreme severă.

Un avion a trebuit să aterizeze din cauza furtunilor

O furtună cu grindină a obligat comandantul unui avion să ceară aterizarea de urgență la Viena. Bucățile de gheață au fost atât de mari încât au trecut prin cabina piloților și au decopertat pur și simplu botul avionului.

În Ungaria s-a format o tornadă care a produs pagube însemnate, iar furtunile s-au mutat în țara noastră în urmă cu doar câteva ore. Imaginile avionului ciuruit de grindina puternică fac deja înconjurul și mirarea lumii.

Citește și: VIDEO Diana Șoșoacă, aleasă europarlamentar, interviu în direct pentru NEWSTIME: „Să nu-și închipuie actuala putere că va scăpa de mine”

Aeronava care desfășura cursa Austrian Airleyn SA 320 cu plecare de la Palma De Mallorca a fost nevoită să aterizeze de urgență pe aeroportul din Viena, Austria. Avionul se afla la peste 10.000 de metri altitudine deasupra Mediteranei când a fost prins într-o furtună invizibilă pe radarul meteo.

Bucățile de gheață căzute din cer au distrus botul avionului, inclusiv parbrizul prin care nu se mai vede nimic. Din fericire niciun pasager nu a fost rănit.

Furtuni puternice și inundații devastatoare

În ultimele zile Austria s-a aflat sub un cod roșu de instabilitate, iar în anumite zone au fost inundații devastatoare. În Ungaria s-a format o tornadă care a distrus mai multe locuințe și a lăsat pagube însemnate în urmă, iar aceste furtuni au ajuns în ultimele ore și în

România.

Citește și: VIDEO Coduri de furtună și caniculă în aceeași zonă, însoțite de avertizări nowcasting

După ora 16:00, mai multe coduri roșii de vreme severă iminentă au fost emise pentru județele Caraș-Severin, Timiș, Arad și Satu Mare. În Satu Mare au căzut din nou bucăți uriașe de grindină. În unele locuri vântul a suflat cu peste 90 de kilometri pe oră și a spulberat mai mulți copaci.