Primul val de caniculă din acest an a adus temperaturi resimțite de 40 de grade la umbră în România, sufocând bucureștenii și locuitorii din sudul și sud-estul țării.

Temperaturi sufocante de 40 de grade în România

Primul val de caniculă din acest an a venit mult prea devreme. Aerul fierbinte pare că taie respirația, iar iadul termic este tot mai aproape, avertizează ONU. În România afara de foc deja a adus temperaturi resimțite de 40 de grade la umbră.

Sufocați sub domul de căldură, bucureștenii n-au reușit să se răcorească orice ar fi făcut.

La prânz, termometrele arătau la nivelul solului temperaturi de iad. Orice drum prin soarele dogoritor a devenit o corvoadă. Este doar primul val de caniculă ce lovește vara aceasta România. Văpaia a lovit tot sudul și sud estul țării unde la ora 13:00, căldura resimțită era înăbușitoare. 41 de grade la Giurgiu, 40 la Oltenia și Turnu Măgurele, 39 la Alexandria și 38 în Tulcea.

Citește și: VIDEO Coduri de furtună și caniculă în aceeași zonă, însoțite de avertizări nowcasting

Codul portocaliu și galben de caniculă și disconfort termic accentuat se va extinde în următoarele două zile cuprinzând zone extinse din estul și sudul țării, iar acesta este doar începutul. ONU a lansat un avertisment dur despre încălzire accelerată a planetei. Practic ne îndreptăm către un iad climatic cu o vară ceva doborî toate recordurile termice.

Alerte portocalii de caniculă au înfierbântat deja Spania, Grecia și Cipru.

Aplicațiile meteo arată o hartă înroșită de extreme calorice în Europa. Cupola de caniculă a adus și mai aduce temperaturi resimțite între 40 și 45 de grade de la vest la estul continentului.