Există dovezi imbatabile că femeia ar fi pus la cale scenariul ca în filme, iar fiica și ginerele au intrat în jocul diabolic.

Cel din urmă a luat vina asupra lui, iar când a vrut să vorbească a fost amenințat. Ba mai mult individa în stare de o asemenea cruzime ar fi căutat pe cineva să-l ucidă și pe el în penitenciar. La vremea respectivă nu și-ar fi pus încrederea în Dumnezeu, spun anchetatorii, ci în fiică, în ginere și într-un asasin plătit ca să scape de ceea ce i-a dat viață.

Noi detalii au ieșit la iveală în cazul bătrânei din Ilfov

Asta reiese din planul diabolic descris în rechizitoriu. Mai precis femeia căreia i se conturează un portret de monstru le-ar fi cerut fiicei și ginerelui să găsească pe cineva care să o ucidă pe bătrână, însă primul individ de care au dat i-a tras pe sfoară. „A fost plătit cu douăzeci de mii douăzeci și cinci de mii de lei și el a luat banii și n-a omorât-o pe victimă.

El a fost condamnat pentru mărturie mincinoasă, nu pentru omor”.

Dar cei trei nu s-au dat bătuți, astfel că ginerele a dat de respectivul zugrav pe care îl cunoscuse la construcția casei.

Citește și: VIDEO Un copil de cinci ani a suferit răni grave, la un loc de joacă din județul Timiș! Părinții sunt revoltați

Pentru zece mii de euro și un motoscuter acesta a bătut palma.

Nepoata bătrânei soțul ei și asasinul plătit au plecat împreună în seara crimei spre casa bătrânei. Femeia a intrat în casă având ca misiune să o convingă să deschidă ușa. Ulterior, cei doi bărbați s-au năpustit asupra ei și au torturat o până la moarte.

Au luat din casă și un lanț din aur și bani ca să îi ducă pe anchetatori pe lista unui jaf. Până la urmă ginerele ce a comandat asasinatul a luat toată vina asupra lui și a fost condamnat la 22 de ani de detenție.

Într-una din vizitele ce au avut loc înainte de condamnarea definitivă, le-a spus celor două că vrea să declare adevărul, iar ele le-au amenințat că va vedea el ce se va întâmpla. La două trei zile după vizită, locuința în care se aflau mama și fiica sa a fost incendiată.

Se pare că femeia ar fi vrut să îl lichideze și pe el, acolo în penitenciar.

Soția inculpatului declara în acest sens că mama sa i-a dat 12 mii de euro să plătească un om pentru a-l ucide pe inculpat în penitenciar, dar omorul nu a mai avut loc, deoarece soția inculpatului și actualul concubin au luat banii și i-au cheltuit.”

Ginerele femeii care a comandat asasinatul a formulat denunțul până la urmă, iar anchetatorii au redeschis dosarul.

În cele din urmă cele două femei mamă și fiică au fost condamnate la câte douăzeci de ani de închisoare însă sentința nu e definitivă.