Tânărul de 26 de ani bănuit că și-a jefuit bunicul, un bătrân înstărit din Capitală, a fost arestat. Laolaltă cu el au ajuns după gratii și complicii, trei la număr. Indivizii ar fi înscenat un accident, iar după ce au pus mâna pe seif ar fi scos din el bijuteriile și ceasurile de peste 70.000 de euro și le-ar fi dus la amanet.

„Eu l-am iertat, dar pentru ce a făcut, justiția să și facă datoria.

Mie mi-e frică acum să nu vină să îmi pună ceva la mașină”, a declarat bătrânul.

Citește și: Bătrân din Capitală, jefuit de 100.000 de euro de propriul nepot! Bărbatul a izbucnit în lacrimi: „N-am crezut niciodată că sângele tău vine să te jefuiască”

La șase zile de la jaf, nepotul bătrânului de 79 de ani și cei trei indivizi care i-au fost complici au fost încătușați.

Potrivit anchetatorilor, tânărul de 26 de ani care știa că în seiful bunicului zac bani, bijuterii și ceasuri extrem de valoroase, estimate la peste 70.000 de euro, ar fi înscenat un accident ca să îl tâlhărească. Astfel, un individ de 40 de ani, taximetrist de meserie, l-a sunat pe Liviu Gavrilă și i-a spus că i-a lovit mașina din parcare. Cât timp bătrânul a coborât și a stat de vorbă cu el, circa 20 de minute, nepotul, care avea cheile de la apartament, a deschis ușa, iar alți doi indivizi au intrat și au luat seiful
pe sus.

„Am avut o aproape 8.000 de euro, am avut 1.300 și vreo 50 de dolari americani. Vreo 200-250 de grame de aur de aur. Eu am jucat fotbal cum pe la vreo 30 de ani și când am ajuns la Steaua, militar fiind mi s-a rupt meniscul, dar am jucat din talent așa și totuși am câștigat niște bani”, a mai spus bătrânul.

Fiul bătrânului de 79 de ani este sigur că anturajul este de vină 

După jaf, cei patru s-au dus într-o localitate din Ilfov, unde au tăiat seiful, să scoată averea bătrânului din el. După ce au reușit să spargă seiful și să sustragă banii, bijuteriile și documentele din interior, hoții au aruncat seiful în lacul de acumulare Mihăilești, iar mai apoi au reușit să vândă obiectele de valoare la un amanet.

Fiul bătrânului, adică tatăl nepotului, e convins că tânărul s-ar fi înhăitat în anturaje dubioase, care l-ar fi adus pe acest drum periculos.

„Aici 100% este anturajul care a fost. Anturajul pe care el l-a avut acolo sunt sigur că sunt recidiviști”, a declarat tatăl tânărului.

Citește și: Italian jefuit în plină zi în București! Hoții au reușit să îi fure peste 4.500 de euro

Bătrânul mărturisește că este absolut șocat și trăiește cu spaimă. Acum i-a dat nepotului totul, tocmai de aceea nu îi vine să creadă de ce a fost în stare.

„I-am făcut acest contract pe toată averea, adică pe casa asta, pe casa unde stă băiatul și pe o garsonieră în buricul Bucureștiului, lângă Banca Națională, o garsonieră cumpărată în Popești Români. Am dat 35.000 de euro pe ea”, a mai spus bătrânul de 79 de ani. În plus, i-ar fi făcut tânărului de 26 de ani împuternicire pe banii din conturi, iar într-o bună zi s-a trezit fără economiile de peste 100.000 de euro.

„El a scos toți euro din cont și a trecut în alt cont. De atunci, nepotul meu s-a schimbat. Atunci nu am făcut plângere”, a mai spus acesta. Nepotul bătrânului și cei trei complici au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind acuzați de furt calificat.