Doi polițiști de frontieră au fost înjunghiați marți noapte de mai mulți migranți. Oamenii legii au fost atacați cu arme albe într-o parcare de pe Autostrada Timișoara-Arad, acolo unde i au surprins pe aceștia alături de câteva călăuze. A urmat o luptă, iar cei doi polițiști au fost răniți. O parte dintre agresori au fost capturați, însă anchetatorii sunt în continuare pe urmele celor care au reușit să fugă. De marțea trecută, aproape de ora patru, polițiștii de frontieră din Timișoara erau la pândă, într-o parcare de pe Autostrada A1, în dreptul localității Giarmata.

Citește și: VIDEO Al doilea suspect în asasinarea lui Kreiner, adus în țară! Al treilea este în continuare de negăsit

La un moment dat, agenții au văzut peste zece migranți și trei călăuze, care încercau să se urce într-un camion. Polițiștii au ieșit din ascunzătoare și au încercat să îi rețină. Au tras 13 focuri de armă, însă migranții au devenit violenți.

Spiritele s-au încins atunci când migranții s-au văzut încolțiți, iar călăuzele au atacat polițiștii.

Opt migranți au fost capturați

Doi dintre agenți au fost răniți cu un cuțit și au ajuns la spital în stare stabilă. Din fericire, cei doi polițiști sunt în afara oricărui pericol. După atac, migranții au luat-o la fugă. O adevărată desfășurare de forțe a fost demarată.

Opt migranți au fost capturați și trei călăuze.

„Pentru depistarea acestora s-a organizat un dispozitiv de căutare, folosindu-se în acest sens inclusiv echipamente de tip dronă și o autospecială cu termoviziune”, a declarat Mihaela Leș, purtător de cuvânt Poliția de frontieră Timișoara.

Forțe impresionante de jandarmi și polițiști periază fiecare metru de câmp din zona unde au fost depistați migranții. Un elicopter, drone și un dispozitiv cu termoviziune le sunt de ajutor oamenilor legii, care încearcă să le dea de urmă celorlalți fugari.

Toți migranții prinși sunt veniți din Nepal, Siria și Congo și aveau vize de muncă în România. Surse din anchetă susțin despre călăuze că ar fi tot din Nepal și ar fi stabilite în țara noastră de mai multă vreme, cu drept legal de ședere.