Cei doi polițiști de la Brigada Rutieră care au luat șpagă de la Lidia Buble au fost condamnați definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare. În plus, judecătorii au decis ca mita de 900 de lei să fie confiscată de la agenți. Cântăreața s-a ales cu o pedeapsă mult mai blândă, doar un an de închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității.

Citește și: Lidia Buble a comis-o iar! Unde a parcat artista neregulamentar și de cine era însoțită| EXCLUSIV

În februarie 2021, Lidia Buble a fost oprită în trafic de un echipaj al Brigăzii Rutiere. Vorbea la telefon și ar fi avut un comportament bizar, iar după câteva întrebări le-a recunoscut polițiștilor că a consumat alcool înainte de a urca la volan. În loc să o testeze, polițiștii au decis să ajungă la o înțelegere cu artista. Pentru 900 de lei, au iertat-o.

Ce pedeapsă a primit Lidia Buble?

Pe fir erau însă și procurorii anticorupție, care au demascat șpaga. Dosarul a ajuns în mâinile judecătorilor de la Curtea de Apel București, iar Lidia Buble s-a ales cu un an de închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității.

Agenții șpăgari au fost judecați în dosare separate. Atât polițistul, cât și polițista s-au ales cu pedepse mult mai mari, pentru că au acceptat mită.

Ambii au fost condamnați definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare. Pe lângă pedeapsa cu suspendare, judecătorii de la Curtea de Apel au hotărât ca șpaga de 900 de lei să fie confiscată de la agenți.